Austrijanci istražuju sumnjive tendere u KCV i IOV

Tenderske nabavke radiološke opreme u Kliničkom centru Vojvodine i na Institutu za onkologiju Vojvodine na kojima je pobedila kompanija "Simens", predmet su istrage Državnog tužilaštva za borbu protiv korupcije u Beču.
Tenderske nabavke radiološke opreme u Kliničkom centru Vojvodine i na Institutu za onkologiju Vojvodine na kojima je pobedila kompanija "Simens", predmet su istrage Državnog tužilaštva za borbu protiv korupcije u Beču.

Radi se o tenderskim nabavkama od pre tri godine, a vrednost kupljene oprem u Kliničkom crentru Vojvodine iznosi čak 50 miliona dinara.

Celu ovu akciju tužilaštvo iz Beča je pokrenulo protiv nemačke kompanije "Simens" zbog sumnje da su dali 50 miliona evra mita kako bi dobili poslove u zemljama jugoistočne Evrope, a kako je za "Blic" potvrdio portparol tužilaštva Erik Majer, predstavništvo ove kompanije u Srbiji i njeni poslovi su u sklopu celokupne istrage.

Nedavno je tender za nabavku radiološke opreme ponovo odložen, ali ono što je i dalje misterija je zašto su nadležne institucije, poput Ministarstva zdravlja i Agencije za borbu protiv korupcije defanzivne celom procesu rasvetljavanja ovog slučaja.

Agencija za borbu protiv korupciju nije odreagovala za navode koji su joj dostavljeni, o spornom tenderu 10. juna, a takođe, u Ministarstvu zdravlja tvrde da je ceo tender odložen zbog 10.000 evra, i pored osnovane sumnje da problem leži u nabaci uređaja za koje se troši ogroman potrošni materijal, i da je ta suma čak 150.000 evra.

Oglašavajući se o novom slučaju “Simens” ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović je rekla da podržava akciju, ali da se tom ministarstvu niko po tom pitanju još nije obratio.

  • 02.07.2013 07:17
    bla bla bla
    trla baba lan
  • ma ko

    30.06.2013 17:27
    siri
    dzep,samo grabri,bezobzirni navijaci u ime ..
  • 30.06.2013 15:40
    Nista novo za Simens. Belosvetski lopovi i prevaranti. Ponekad ih rebnu Ameri, ali i dalje se isplati njihov nacin poslovanja. Bivsi (iz Slobinog vremena) tehnicki direktor EV je optuzen za kriminal vezan za skupocenu trafo stanicu. U vreme DOS-a je oslobodjen optuzbi. Pogadjajte gde se zaposlio? Pa u Simens-u, naravno. Imao je CV po meri Simensa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.