Paroški smenjen sa mesta direktora Arhiva grada

Upravni odbor Istorijskog arhiva grada na sednici održanoj u petak doneo je odluku da ne produži mandat dosadašnjem vršiocu dužnosti direktora ove ustanove Milanu Paroškom.
Upravni odbor Istorijskog arhiva grada na sednici održanoj u petak doneo je odluku da ne produži mandat dosadašnjem vršiocu dužnosti direktora ove ustanove Milanu Paroškom.

Odluka nije obrazložena javnosti, ali prema tvrdnjama sindikalaca, Paroški je bez fotelje ostao zbog šikaniranja radnika.

Predsednik sindikata u Arhivu grada Almir Gagić kaže da je Paroški radnike često nazivao pogrdnim imenima, vikao i pretio, a mobingu su posebno bile izložene četiri žene koje je terao da idu u penziju, nakon čega su njih tri podnele prijave Inspekciji rada.

"Paroški je došao na mesto direktora nekoliko dana pre Nove godine i prvih mesec dana je sve bilo u redu. Nakon toga počinje pravi pakao za zaposlene, gotovos vi smo trpeli njegovo šikaniranje, omalovažavanje, viku i nepotrebno izazivanje konflikata", kaže Gagić za "Blic".

Funkciju v.d. direktora, dok se ne raspiše novi konkurs, obavljaće sekretar Arhiva, uz kontrolu Upravnog odbora.

Član Saveta za kulturu Skupštine grada Dalibor Rožić (DS) smatra da je smena Paroškog dirigovana od strane aktuelne gradske vlasti. Prema njegovim rečima, gradski oci su "verovatno procenili da im svojim ponašanjem Paroški može doneti više štete nego koristi".

Vladajuća većina u Novom Sadu nedavno je prilagodila Statut Arhiva grada, kako bi Milan Paroški mogao da konkuriše za mesto direktora. Tada je omogućeno da direktor može biti i diplomirani politikolog, što je Paroški, pored dosad ustaljenih potrebnih kvalifikacija mueologa, istoričara i arhivara.

  • Baca

    04.07.2013 07:22
    U zatvor
    Protiv doticnog treba podneti i krivicnu prijavu zbog vredjanja na nacionalnoj osnovi,i zabraniti mu rad u javnim preduzecima i politicki rad !!! NEK SE DRZI FARME !!!!! Bravo za arhivare !!!!!!!!!!!!
  • Maki

    01.07.2013 21:29
    Ovaj je toliko nekulturan da ni na Farmi nije mogao da opstane i tamo je vredjao, pa su ga izbacili.
  • cica

    01.07.2013 20:14
    @anonimus,fakultet
    Kad je ovaj cika Paroski iso u skolu i okolo skole, tada nije bilo privatnih fakulteta.
    No ,ko mu je platio stampanje doktorskog rada,knjige?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.