Petrovaradinci navikli na najezdu zmija posle poplava

Najezda zmija u petrovaradinskom naselju Dunavac deluje zastrašujuće za posetioce, ali ne i za meštane, koji kažu da uvek nakon povlačenja vode u svojim domovima nalaze gmizavce.
Najezda zmija u petrovaradinskom naselju Dunavac deluje zastrašujuće za posetioce, ali ne i za meštane, koji kažu da uvek nakon povlačenja vode u svojim domovima nalaze gmizavce.

Milomir Šikuljak iz naselja Dunavac objašnjava da se uvek nakon povlačenja reke u kućama pojave zmije i glodari.

"U blizini se nalazi šuma zato i imamo puno zmija. Nisu to otrovne zmije, ali je jako nezgodno kada u krevetu ili dok tražite odeću u ormaru nađete zmiju. Deca ih se plaše, jeste da ih stalno viđamo, ali nikako da se naviknemo na njih", kaže Milomir za "24 sata", koji zmije uvek nekako istera iz kuće, ne ubija ih.

Prema njegovim rečima, dok je u kući bilo vode, zmije su plivale i lako su ih videli. On navodi da su u pitanju uglavnom belouške.

U Novom Sadu građani najčešće mogu videti beloušku, ribaricu, običnog i stepskog smuka i smukulju.

  • Glodar

    02.07.2013 09:43
    Odlicne u gulashu.
    Imaju ukus kao piletina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.