U Futogu održana omladinska radna akcija

Prva Futoška omladinska radna akcija održana je tokom vikenda u Futogu sa ciljem "da oživi duh kada su mladi kroz dobrovoljni rad doprinosili zajednici".
Prva Futoška omladinska radna akcija održana je tokom vikenda u Futogu sa ciljem "da oživi duh kada su mladi kroz dobrovoljni rad doprinosili zajednici".

Kako se navodi u saopštenju udruženja "Futoški kupus", mladi su imali priliku da učestvuju u sadnji kupusa, edukuju se o principima organske proizvodnje i upoznaju sa specifičnostima proizvodnje futoškog kupusa - jedinog po najvišim standardima zaštićenog brenda sa Oznakom geografskog porekla u Srbiji.

Nakon što se 100 mladih u izuzetno kratkom roku prijavilo na učešće u akciji putem društvene mreže Fejsbuk, vikend je bio predviđen za rad u polju. Nakon toga učestvovali su na prezentaciji o značaju organske proizvodnje i oznaci geografskog porekla.Na kraju dana proizvođači kupusa su im u futoškom ataru održali kratku demonstraciju o pravilnom sađenju rasada kupusa.

Rad u polju završen je rekordno brzo uz dobro raspoložene akcijaše i izuzetno zadovoljne domaćine. Usledila je akcijaška večera uz obavezni slatki kupus pripremljen na futoški način i akorde ZZ Top-a, Leni Kravitza i dr. u izvođenju benda "Debelići", a već pomalo umorne omladince iz Futoga ispratila je muzika lokalnog benda "Laloši & Dobroši", naveodi se u saopštenju.

Prvu Futošku omladinsku radnu akciju mladi su završili uspešno uz saznanje da će posađeni kupus u oktobru biti podeljen Domu za nezbrinutu decu u Veterniku, Dečjem selu, Gerontološkom centru u Novom Sadu, Kliničkom centru Vojvodine i Svratištu za decu ulice. Za trud i doprinos akcijaši su nagrađeni jednodnevnim kartama za EXIT festival.

Neizbežan zaključak ove inicijative je da su mladi željni ovakvih i sličnih iskustava, te da će sledeća radna akcija biti još bolja i da će uključiti još više zainteresovanih omladinaca, saopštilo je Udruženje "Futoški kupus".

  • -

    01.07.2013 16:06
    -
    to govori da su aktivisti u tapsanju najjaci, rado i lako menjaju strsn/k/e u zavisnosti od potrebe.

    25 maja ste se svi gadili na opciju radnih akcija, racunali koliki bio njihov komercijalni bilans i pljuvali njihovog tvorca.

    podsetite se svojih kuckanja
  • Novosađanka

    01.07.2013 14:38
    Moramo li baš po svemu pljuvati?
    Kritikujemo mlade što po ceo dan sede u kafićima, a kada se organizuje nešto korisno, lepo - e, ni to ne valja! Šta to govori o nama?
  • joja

    01.07.2013 14:24
    @Anonimus, - - - , eh da
    Zašto ste tako negativni? Koliko god da ih je bilo, i koliko god da košta karta, ta deca su došla da je ZARADE, a ne da se ogrebu ili izmuljaju. Videli su da hrana ne raste u samousluzi, pomogli su humanitarnu akciju i bili su nagrađeni za to. Šta još treba?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.