DS: sukob zbog budžeta, SNS: rebalans će biti na vreme

Činjenica da novosadska vlast još uvek nije usvojila rebalans budžeta za 2013. godinu ukazuje na mogući sukob u okviru vladajuće koalicije, smatra odbornik Demokratske stranke Goran Radojev.
Činjenica da novosadska vlast još uvek nije usvojila rebalans budžeta za 2013. godinu ukazuje na mogući sukob u okviru vladajuće koalicije, smatra odbornik Demokratske stranke Goran Radojev.

 

Prema njegovim rečima, vlast je mnogim svojim dosadašnjim odlukama i postupcima pokazala da je nesložna.

"Već duže vreme vladajuća koalicija pokazuje da je nesložna, više puta do sada su postojali problemi, počev od toga da im je trebalo čitava dva meseca da usvoje rebalans budžeta za 2012. godinu", kaže Radojev i dodaje da je bilo i rasprave unutar vladajuće koalicije oko raspodele novca iz resora za kulturu.

On naglašava da se nikad do sad nije desilo da se na rebalans čeka do jula. "Razlozi za to su ili nesposobnost gradske vlasti ili međusobni sukobi oko podele plena, kako oni verovatno doživljavaju budžet grada ili, što je verovatnije, i jedno i drugo", zaključuje Radojev.

Demokrate poručuju da, ukoliko koalicija okupljena oko SNS ne održi sednicu Skupštine grada u najkraćem mogućem roku, nije isključeno da je u pitanju pokazatelj da će možda biti novih izbora.

Novosadski odbor Srpske napredne stranke (SNS) odbacio je danas optužbe Demokratske stranke i najavio da će rebalans gradskog budžeta biti usvojen na vreme i u skladu sa zakonskim rokovima.

"Gospodo iz DS, ne brinite za rebalans budžeta Grada Novog Sada, on će biti donet u skladu sa zakonima i u za to predviđenom roku, jer aktuelna gradska administracija zna jedino da funkcioniše u okviru zakonom određenih granica, za razliku od gradske vlasti koju ste činili vi i vaši partneri kojoj je bilo strano sve što ima veze sa poštenjem i zakonima ove države", piše u saopštenju SNS-a.

Ta stranka je poručila DS-u da ne brine o odnosu SNS-a sa koalicionim partnerima, već treba da se brine o očuvanju sopstvenog članstva, koje "u panici, glavom bez obzira beži od svega što ima bilo kakve veze sa Demokratskom strankom i njenim aktuelnim rukovodstvom".

  • Lalinjo - Lala iz Brazila

    02.07.2013 10:33
    Sta se primate...
    Bice rebalans 8. jula... sta se primate tu bez veze...
    A i ovi iz ds i lige, dokazali kol'ko su sposobni da capavaju , a sad samo kritikuju i palamude. Ta imali ste svoju priliku i pokazali ste nam koliko ne umete, a sad malko id'te na pecanje i pijte ladnih spricera, cujem da je riba krenula na Sodrosu...
  • 02.07.2013 09:02
    Znaci da i ovaj "DERAN"ima svoju cenu!
  • 02.07.2013 08:38
    Novi izbori u NS da se vidi ko je ko
    Tako bi se bar resili parazita poput DSSa SPOa fejk cigana i trecih dveri
    niko od njih ne bi preso cenzus... e da je neke pravde u ovom gradu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.