Rozamunda najbolja predstava Infanta

Žiri 40. internacionalnog festivala alternativnog i novog teatra – INFANT jednoglasno je doneo odluku da nagrada za najuspešniji eksperiment, odnosno predstavu u celini dodeli predstavi Rozamunda, pozorišta "Hotel Bulić" iz Hrvatske.
Žiri 40. internacionalnog festivala alternativnog i novog teatra – INFANT jednoglasno je doneo odluku da nagrada za najuspešniji eksperiment, odnosno predstavu u celini dodeli predstavi Rozamunda, pozorišta "Hotel Bulić" iz Hrvatske.

za najoriginalnije istraživanje jednog od segmenata pozorišnog jezika ravnopravno su podelile predstave Zanošenje (ili Pokretanje nagona) "Kit Džonson X-act" iz Danske i Sve je to pogrеšno, Pozorišta "Imovina" i pozorišne trupa "Lajka" iz Belgije.

Nagrada za izuzetnu ekspresivnost na graničnom području između pozorišta i ostalih umetnosti, ili stvaralaštva u najširem smislu dodeljena je ravnopravno predstavaman Sad sam Lucky "Emanat – Institut za afirmaciju i razvoj plesa i savremene umetnosti" iz Slovenije i "Jedna misteriozna Stvar, reče e. e. kamings*", "Šta reći o Pjeru", "Olimpija", Vera Mantero i O rumo do fumo iz Portugalije.

Pohvaljeni se studenti četvrte godine glume u klasi profesora Dejana Cicmilovića Fakulteta umetnosti u Prištini – Zvečan za negovanje lepote scenskog govora (pod vođstvom Andrijana Videnović) i pokreta (Vera Obradović i Miodrag Krčmarik) u najizvođenijoj Šekspirovoj komediji San letnje noći.

U takmičarskoj konkurenciji ove godine je nastupilo ukupno 12 predstava, a jubilej od 40 godina postojanja festivala pratila je izložba fotografija Branislava Lučića o INFANT-u.

INFANT je ove godine održan od 25. juna do 1. jula u Novom Sadu, a okupio je goste iz Slovenije, Hrvatske, Makedonije i Republike srpske, ali i Velike Britanije, Portugala, Danske i Belgije.

Festival INFANT organizuje Kulturni centar Novog Sada.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.