Smena Milanke Brkić na dnevnom redu Skupštine grada

Prva tačka dnevnog reda sednice Skupštine grada Novog Sada zakazane za 8. jul biće inicijativa za razrešenje članice Gradskog veća za kulturu, Milanke Brkić, saznaje Radio 021.
Prva tačka dnevnog reda sednice Skupštine grada Novog Sada zakazane za 8. jul biće inicijativa za razrešenje članice Gradskog veća za kulturu, Milanke Brkić, saznaje Radio 021.

O tome će se glasati tajno, nakon rasprave.

Predlog za smenu Brkićeve podnela je Demokratska stranka zbog skandala koji je izbio povodom raspodele novca iz gradskog budžeta za kulturu, u kom su sredstva dobijali mahom članovi i osobe bliske Trećoj Srbiji, udruženju kom pripada Brkićeva. Portparolka GO DS Jadranka Jovišić za 021 kaže da bi bilo časno da Brkićeva sama podnese ostavku zbog, kako je navela, katastrofalnog stanja u oblasti kulture.

"Smatramo da bahatost i stranački nepotizam prilikom podele sredstava za kulturu ne smeju da se dešavaju i očekujemo da gospođa Brkić preuzme odgovornost za svoje postupke i podnese ostavku. Ukoliko se do ne desi, nadamo se da će odbornici novosadskog parlamenta dati svoju reč i smeniti je", kaže Jovišićeva.

"Radila po zakonu, profesionalno i bez mane"

Portparol Treće Srbije Sava Stambolić, koji je ovlašćen da daje izjave u odsustvu Milanke Brkić koja se nalazi u bolnici zbog virusne infekcije, kaže da će Skupština grada dati pozitivno mišljenje o njoj i na taj način "aminovati" kulturnu politiku koju sprovode kadrovi Treće Srbije.

"Inicijativa za smenu Brkićeve je njihovo pravo, ali je potpuno neosnovana i neutemeljena, budući da je ona sve radila strogo po zakonu. Mi se i radujemo glasanju, jer će nam omogućiti da još jednom posvedočimo da smo ponosni na rad Milanke Brkić, koji je bio profesionalan i bez ikakve mane", kaže Stambolić za Novosadski informativni portal.

Jakšić: "Treća Srbija je obična interesna grupa"

Šef odborničke grupe Srpske radikalne stranke u novosadskom parlamentu, Đurađ Jakšić, kaže da će radikali glasati za smenu Brkićeve. I on kao razlog navodi spornu podelu budžetskog novca za projekte u oblasti kulture.

"Treća Srbija nije nikakav pokret ili udruženje, već najobičnija interesna grupa koja je, sticajem čudnih okolnosti, dobila funkcije u Novom Sadu. Da li će do smene doći ne znam, ali ističem da će odbornici SRS glasati za razrešenje, jer ovakvu bruku i sramotu poput podele sredstava za kulturu Novi Sad u svojoj novijoj istoriji nije doživeo", navodi Jakšić.

Kako 021 saznaje, opozicija će biti ujedinjena u cilju smene Brkićeve, dok bi tas na vagi za smenu gradske ministarke mogla da bude Srpska napredna stranka. Naime, pojedini visoki funkcioneri novosadskih naprednjaka nezadovoljni su radom Brkićeve i postoji mogućnost da se pojedini odbornici vladajuće koalicije na tajnom glasanju odluče za razrešenje svoje koalicione partnerke. (M.Sovilj/V.Kešelj)

  • Unpleasant Entertainment

    07.07.2013 07:03
    jako je providno
    mislim da je pola komentara hvale napisala Milanka sama! sto je uzas - ZENO SRAMOTI SE!
  • apoliticna

    05.07.2013 11:58
    Bas je harizmaticna zena, deluje kulturno i bas mislim da treba da se bavi kulturom u ovom gradu!
    Samo neka ds cuti o svojim lopovlucima i unistenju svega sto je moglo da se unisti!Kulturu pokazuju njihove clanice koje nosi tigraste cipelice..
  • Gillan

    04.07.2013 05:52
    @Marijana
    Od srca vam zelim da se TAKVA pojavi u svakom gradu srbije, pre ce propasti. :D
    Slazem se da su ovi sto komentarisu neciji izgled debili, ali smatrati nekog pozitivnim samo zato sto ga neko napada jos je debilnije.
    Jeste li se uopste raspitali sta je doticna uradila? Niste li pomislili da su ti ''napadi'' opravdani?
    Vama su nepotizam i partijska familijarnost (da ne kazemo zajednistvo u lopovluku) nesto sto zelite u svakom gradu srbije?
    Svaka vam cast.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.