Ambrozija na udaru radnika Zelenila

Radnici "Gradskog zelenila" pokosili su oko 25 hektara korovskih površina u toku akcije suzbijanja ambrozije na teritoriji Novog Sada koja traje već deset dana.

Radnici "Gradskog zelenila" pokosili su oko 25 hektara korovskih površina u toku akcije suzbijanja ambrozije na teritoriji Novog Sada koja traje već deset dana.

 

Planirano je da se pokosi još pedeset hektara površina na kojima je primećen ovaj alergen, a radovi trenutno traju na Podbari, Subotičkom bulevaru, Adicama, Petrovaradinu, Stepanovićevu, Južnom Telepu, Limanima, Klisi, Novom naselju i u Kisaču.

Radovi će uskoro početi i u ostalim područjima, a akcija će trajati do početka oktobra do kada bi, prema programu, trebalo poseći 800 hektara korovskih površina.

  • Surovi

    03.07.2013 11:21
    Gde je tu Ambrosia artemisiifolia L.1753
    Puno pričate, a malo radite..
    Ambrozija će da cveta dok Vi pišete.
  • h1n1

    03.07.2013 08:22
    kad pojedete burek
    dođite u zonu pa pokosite onu prašumu koja je izrasla. Iako je privreda propala ima još ljudi koji tamo odlaze na posao.
  • Za Chea

    02.07.2013 21:03
    i ostale sindikalce
    Nemoj lupati sva oprema je fabrička i potpuno ispravna. Niko nije krivio radnika za bilo šta nego upravo rukovodstvo koje ne zna matematiku. Zbog toga kasne plate, ne zna se ko šta radi i gde, oprema se koristi neadekvatno (većina rukovodilaca nemaa pojma gde šta treba da pošalje) zato ne znaš koliko ti radnika zaista treba i još mnogo šta. Ta priča oko broja košenja je već postala dosadna i nema baš mnogo smisla. Ukoliko košiš 8 puta nisu duplo veći troškovi nego kada kosiš 4 puta. Radnika plaćaš fiksno radio 4 ili 8 puta (plata radnika je udeo u trošku košenja od preko 50%), kada kosiš manju travu manje se troši goriva (kada kosiš 8 puta manja je trava), dakle ovde je povećanje troškova za oko 30% na gorivu. Gorivo je udeo u ceni košenja (u Zelenilu) cca 10%. Gorivo diže ukupnu cenu košenja (radio 4 ili 8 puta) za svega par procenata (u najboljem slučaju 10% zbog kamiona). Kada je manja treva manje se kvare mašine pa je tu ušteda... Da ne dužim više, opet je po sredi matematika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.