Student PMF-a osvojio prvo mesto na međunarodnoj konferenciji

Student master studija hemije, modul analitička hemija, Nebojša Zec osvojio je prvo mesto na jubilarnoj dvadesetoj Međunarodnoj konferenciji mladih istraživača vezanu za analitičku hemiju.
Student master studija hemije, modul analitička hemija, Nebojša Zec osvojio je prvo mesto na jubilarnoj dvadesetoj Međunarodnoj konferenciji mladih istraživača vezanu za analitičku hemiju, koja je održana od 26. do 29. juna 2013. na Fakultetu za hemiju i hemijsku tehnologiju Univerziteta u Mariboru u Sloveniji.

Zec je osvojio prvo mesto u konkurenciji 40 mladih istraživača iz osam zemalja naše šire regije. Pored šest učesnika iz Srbije, na konferenciji YISAC su usmeno izlagali rezultate svojih istraživanja sa master ili doktorskih studija i istraživači sa više Univerziteta iz Austrije, Italije, Poljske, Slovačke, Češke, Hrvatske i zemlje domaćina Slovenije.

Naziv nagrađenog rada po oceni svih prisutnih studenata je: Solvent Effect on Thermochromic Behavior of Cobalt(II) Chlorido Complexes koji je Nebojša Zec uradio u Laboratoriji za analitičku hemiju pod rukovodstvom dr Milana Vraneša i dr Slobodana Gadžurića.

Prošle godine je na toj konferenciji pobedio student doktorskih studija hemije Pavle Jovanov, takođe sa PMF-a.

Do sada je Konferencija YISAC bila održavana u Gracu, Ljubljani, Veneciji, Pardubicama, Sarajevu, Zagrebu, Novom Sadu i Novoj Gorici. YISAC je namenjen mladim istraživacima i njihovim mentorima i pomaže im da dobiju priliku za usmeno izlaganje i diskusiju svojih rezultata na engleskom jeziku pred međunarodnim auditorijumom, i da se bolje upoznaju, kako sa svojim kolegama iz regije, tako i sa zemljom, gradom i univerzitetom domaćina.
  • 03.07.2013 23:27
    MSC sam i ja
    Jako me obradovala vest o uspehu naseg studenta i to zamislite ne sa Megatrenda nego sa drzavnog faxa koji sam i ja eto zavrsila...isti smer i kod istog profesora! Gadžurić i Vraneš su face na tom faxu! I eto imala sam srecu i odmah dobila posao u struci...od svih master diploma hemije jedino ova prolazi...
    Svaka čast još jednom, uvek mi je drago kad čujem lepe vesti iz onoga sto sam studirala i kad vidim drage i dobre profesore da u tome imaju udela! Samo napred!
  • Fizičar - za Ing

    03.07.2013 21:22
    Vidi se da ste išli u Hemijsku srednju školu. Pismenost Vam nije jača strana. Pozdrav!
  • Ing.

    03.07.2013 13:38
    Za Fizičara
    Žao mi je što ste me pogrešno razumeli, a što se tiče mog obrazovanja tu ste pogrešili ja sam Diplomirani HEMIČAR i i završila sam takođe HEMIJSKU SREDNJU, iako sam uvek iz ostalih hemija imala visoke ocene, za analitičku hemiju su ipak potrebni klikeri u glavi,preziznost, strpljenje, volja, a smatram da za tako nešto ipak mora čovek da poseduje pored truda i rada i ljubav prema toj oblasti,a bogami i visok IQ. Pošto držim privatne časove iz mate i hemije,vrlo mi je poznato koliko procenata mladih ne može da dokuči hemiju. Poštujem ja i Vas Fizičare,ali Vas nisam ponižavala za Vaše znanje i obrazovanje.I još jednom želim da napomenem da kamo sreće da ima više ovakvih kapaciteta i da se u ovakvu omladinu ulaže !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.