Protest autoprevoznika u Novom Sadu i Zrenjaninu

Udruženja autoprevoznika Srbije, započela su u pet do 12 protestnu vožnju u Novom Sadu.
Udruženja autoprevoznika Srbije, započela su u pet do 12 protestnu vožnju u Novom Sadu.

U koloni koja se kretala od Luke Novi Sad pa do Veternika, bilo je stotinak kamiona, a članovi tog udruženja zahtevaju povećanje cene vožnje po kilometru.

Prevoznici u Zrenjaninu, sa stotinak kamiona, organizovali su danas u tom gradu protestnu vožnju koju su nazvali "Pet do dvanaest" jer su nezadovoljni cenom usluga koje obavljaju za kompanije koje se bave otkupom i prodajom žitarica.

Duško Marinković, autoprevoznik iz Lazareva kraj Zrenjanina i potpredsednik Udruženja autoprevoznika Srbije, rekao je da su sadašnji cenovnici prevoza isti kao i pre nekoliko godina kada je cena goriva bila znatno niža.

"Cenovnici su isti kao i 2010. godine, kada je cena goriva bila 118 dinara, a danas je 147 dinara. Došli smo u veliki problem jer ne možemo da održavamo vozila, da ih registrujemo, svi smo u kreditima i dozvoljenim minusima i u pitanju je naš opstanak", rekao je Marinković.

On je istakao da je u tu delatnost uključen veliki broj ljudi i da su su tražili dogovor sa velikim kompanijama za koje obavljaju usluge prevoza, ali da nije bilo odgovora na njihove zahteve.

"Ne želimo da ugrožavamo žetvu, ali moramo skrenuti pažnju na naše probleme", rekao je Marinković.

Prevoznici najavljuju da će, ukoliko im se ne ispune zahtevi, stupiti u generalni štrajk.

  • 03.07.2013 19:35
    Futog
    Cene prevoza nisu menjane od 2010g i red bi bio da se dugnu cene,tada je gorivo bili 118din a sada je 148din.Mi smo pokušali na lep način da tražimo povećanje cena,ali nije uspelo jer Victoria i MK commerc drže monopol,ko misli da je lako prevoznicima neka sedne par dana sa nekim od prevoznika pa nek računa troškove pa da vidi koliki je ostatak.Nekada je gorivo bilo 30% učešća a sada 60% a o ostalim troškovima da ne pričam,2 godine smo trpeli više nemožemo...
  • e jest vala

    03.07.2013 06:51
    Молим за тишину
    Слажем се да стање није баш најсјасније, као ни у остатку државе... али каква је то стока неартикулисана, ја то до јуче нисам нигдје видио, иду кроз насељено мјесто, трубе као неслани, па ваљда и овдје живи неко, да не кажем људи!!! Обуздајте нагоне примитивца у себи, пролазите кроз и онако пребучан дио саобраћајнице, још и ви нам не требате. Ако штрајкујете то не значи да имате право осталим под прозором да правите буку, ми вам нисмо наметнули ту цијену превоза.
  • Ivan

    03.07.2013 06:21
    najskuplji i najprljaviji
    u svetu se trude što više prevoza da prebace na brodove i vozove jer su jeftiniji i čistiji a kod nas su ti vidovi prevoza upropašćeni...
    nekome je ipak izgleda polako počelo da dolazi iz pozadine u glavu i ako se ovi vidovi transporta obnove i kamionskom još malo pooštre pravila ovi će svi ostati bez posla.
    u normalnom svetu kamioni rede distribuciju u lokalu a ne prevoz po celoj državi i u inostranstvo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.