Pokrajinski budžet manji za 3,5 milijardi dinara

Usvojen je predlog rebalansa pokrajinskog budžeta za ovu godinu prema kojem je on manji od predviđenog za 3,5 milijardi dinara.
Usvojen je predlog rebalansa pokrajinskog budžeta za ovu godinu prema kojem je on manji od predviđenog za 3,5 milijardi dinara.

PredsednikVlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio za to nije kriva pokrajinska administracija.

"Republički budžet je sticajem nesretnih okolnosti zasnovan na mehanizmu koji onemogućuje finansiranje pokrajine u skladu sa Ustavom", rekao je Pajtić.

Prema njegovim rečima, pokrajina će ostati bez značajnih sredstava od Poreza na dobit preduzeća i Poreza na zarade.

Pajtić je rekao da je i pored toga Pokrajina uspela da ostvari znatne uštede jer je redukovana pokrajinska administracija za više od 10 odsto zaposlenih. Najavio je da će to omogućiti dodatnih 370 miliona dinara za poljoptrivredu i 422 miliona za finansiranje infrastrukturnih projekata.

"Uprkos uštedama koje smo napravili, došli smo u stituaciju da, ne našom krivicom, danas usvajamo rebalans budžeta. Iz tog razloga doneli smo i odluku da se dodatno zadužimo za 2,2 milijarde dinara, kako bismo opremili zdravstvene institute u Sremskoj Kamenici", rekao je Pajtić.  

Rebalansom budžet za 2013. godinu biće smanjen za 4,4 odsto u odnosu na usvojeni budžet i iznosiće 77,33 milijarde dinara.

Rebalansu budžeta pristupilo se zbog potrebe usklađivanja izvora finansiranja. Vlada Vojvodine je ranije saopštila da su ustupljeni poreski prihodi smanjeni za oko 3,2 milijarde dinara, odnosno za oko 22 odsto u odnosu na planirani budžet.

  • ns time

    05.07.2013 07:42
    Zbog cega se daju negativni komentari kada se napise da pokrajinska administracija po ceo dan sedi u Gondoli?To znaju i vrapci sa obliznjih grana.Pa necete valjda da kazete da svi imamo koprenu na ocima i ne vidimo dobro?
  • za drugove sa 192

    05.07.2013 05:48
    Samo kad je bilo para za GRMUŠIN PRIVATNI KLUB tzv. KK VOJVODINU
    (čitajte privatni klub Neoplantesis koji je promenio ime u KK Vojvodina da bi dobijao pare)
  • Severity

    04.07.2013 14:20
    Nisu smanjili samo Vojvodini,sve stavke su umanjene rebalansom,a Pajtić je mogao makar da ne nabavlja novi kontigent službenih automobila

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.