Rodbina pomešala pokojnike, Novosađanin sahranjen u Palanci

Nesvakidašnji slučaj desio se pre nekoliko dana, kada je jedan Novosađanin greškom sahranjen na Gradskom groblju u Bačkoj Palanci, potom sutradan ekshumiran i konačno sahranjen u Novom Sadu.  
Nesvakidašnji slučaj desio se pre nekoliko dana, kada je jedan Novosađanin greškom sahranjen na Gradskom groblju u Bačkoj Palanci, potom sutradan ekshumiran i konačno sahranjen u Novom Sadu.

Slučaj je otkriven kada porodica u Novom Sadu na odeljenju patologije Instituta u Sremskoj Kamenici nije prepoznala pokojnog Bačkopalančanina.

Direktor Javnog komunalnog preduzeća "Komunalprojekt" u čijem sastavu posluje i "Gradsko groblje" u Bačkoj Palanci, Dražen Jarić, kaže da to što se desilo nikome nije prijatno, ali da u ovoj pomalo morbidnoj priči njegova firma nije nimalo kriva.

"Naša službena lica s našim vozilom otišla su po sugrađanina koji je preminuo u kameničkoj bolnici, a s njima su išli i rođaci pokojnika. Prepoznali su ga, preuzeli smo ga, a rečeno nam je da je želja pokojnika bila da se sanduk ne otvara", rekao je on.

Jedan od radnika "Komunalprojekta" kaže da je jedan od članova familije "prepoznao" svog preminulog rođaka, ali je tokom vožnje do Bačke Palanke rekao da u bolnici nije trebalo da mu obriju brkove koje je stalno nosio.

"Ta opaska mi je kasnije bila "kvaka" da brzo rešimo problem. Pošto sanduk nije otvaran, po želji pokojnika, obavljena je sahrana. Nakon toga pozvali su nas iz Sremske Kamenice i pitali za pokojnika kog smo sahranili, odnosno pitali su da li imamo problema, rekavši da ih oni imaju jer drugog pokojnika, koji je preminuo nekako u isto vreme kada i onaj koji je sahranjen u Palanci, nije prepoznala porodica u Novom Sadu. Kasnije se sve razjasnilo, a ispalo je da su zamenjena čak i odela. Naše greške nema, a u Sremskoj Kamenici kažu da će oni platiti troškove ekshumacije i prevoza, koji iznose oko 50.000 dinara", priča radnik ovog preduzeća, a prenosi Dnevnik.

Na Gradskom groblju u Bačkoj Palanci kažu da se takav slučaj nije desio poslednje tri-četiri decenije.

  • Politikant

    04.07.2013 13:13
    @Sunshine
    Bolje ti je da ćutiš, nije sve zbog politike.
  • Sunshine

    04.07.2013 11:30
    Maratonci trče počasni krug
    Ništa novo i ništa neočekivano u zemlji Srbiji, kad su ovi priučeni što se dokopaše vlasti, postavili po političkoj liniji ove nepismene na direktorska mesta u javnim preduzećima! Nama nam spasa ni da vaskrsne sam deda Pantelija!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.