Članica Komisije za kulturu piše pesme o Mladiću

Članica gradske Komisije za izbor projekata u kulturi Ranka Srdić Milić nedavno je bila počasni gost na promociji knjige Ljiljane Bulatović o Ratku Mladiću, na kojoj je odrecitovala svoju pesmu posvećenu majci haškog optuženika.
Članica gradske Komisije za izbor projekata u kulturi Ranka Srdić Milić nedavno je bila počasni gost na promociji knjige Ljiljane Bulatović o Ratku Mladiću, na kojoj je odrecitovala svoju pesmu posvećenu majci haškog optuženika.

U njenom, mahom rodoljubivom poetskom opusu najpopularnija je pesma o majci Ratka Mladića, koju je i čitala na promociji knjige posvećene haškom optuženiku. Ona je zamenica predsednika Društva književnika Krajine. "Ranka je divan, veliki pesnik rodoljub, kakav još nije rođen u našim krajevima", rekao je Vlado Batnožić, predsednik tog društva.

Komisija, u kojoj Srdićeva odlučuje kojim će se kulturnim projektima dodeliti novac, najviše je razumevanja imala za programe "patriotskih" udruženja. Među njima je i udruženje njenog supruga.

"Nemam veze niti sa jednom strankom. Iz grada su me zvali da budem član komisije, jer su pratili moj rad. Svi koji me napadaju zbog muža smešni su, žalosni i anti-Srbi", rekla je pesnikinja.

Ta komisija našla se u žiži javnosti zbog spornih odluka prilikom dodele novca za kulturne projekte.

Tako se na spisku podobnih našlo i udruženje "Zavičajni klub Manjača", čiji je osnivač Rankin muž Dragomir Milić, šef odbora SNS u Bukovcu. "'Zavičajni klub Manjača' okuplja više od 500 ljudi i poznati smo po godišnjem skupu, koji organizujemo svakog leta", rekao je Milić za Blic.

Upravo za tu manifestaciju, 22. juna, na kojoj su se posetioci takmičili u bacanju kamena sa ramena, klisu i kosidbi, Milić je od komisije u kojoj sedi njegova supruga, dobio 350.000 dinara.

  • .

    09.07.2013 05:51
    Ko voli nek izvoli
    Žena je samo našla način kako da u ovoj neimaštini zaradi neke novce.
  • 08.07.2013 09:17
    @anonimus-e
    ..Јел' вам Младић крив и за RBV?
    i tu imaju umesane prste tvoji zemljaci !!!!!

    a steta u RBV je daleko manja od one koju vi pravite zadnjih 20 godina kod nas u Vojvodini!
  • Анонимус

    08.07.2013 07:37
    Јел' вам Младић крив и за RBV?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.