"Vojna bolnica velika pomoć za Novi Sad"

U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu, od kako je ova ustanova u februaru otvorena i za građanstvo, mesečno se obavi oko 150 operacija, što predstavlja veliku ispomoć Novom Sadu, ocenjeno je danas prilikom obilaska Vojno-medicinskog centra.
U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu, od kako je ova ustanova u februaru otvorena i za građanstvo, mesečno se obavi oko 150 operacija, što predstavlja veliku ispomoć Novom Sadu, ocenjeno je danas prilikom obilaska Vojno-medicinskog centra.

Predsednik Skupštine grada Siniša Sević je rekao da, od kako je Vojna bolnica otvorena za građanstvo, mesečno bude operisano oko 150 pacijenata, obavi se oko 1.300 specijalističkih pregleda, oko 2.500 dopunskih dijagnostičkih testova, a na bolničkom lečenju mesečno nalazi oko 180 pacijenata. "Time smo u znatnoj meri uspeli da podignemo kvalitet zdravstvene zaštite u Novom Sadu i da zdravstvenu zaštitu učinimo dostupnijom Novosađanima", rekao je dr Sević.

Saradnju sa Vojnom bolnicom u Petrovaradinu član Gradskog veća zadužen za zdravstvo Zoltan Horvat je ocenio kao izvanrednu, objasnivši da je Novi Sad zadovoljan vrhunskim rezultatima koji su postignuti u Vojno-medicinskom centru. "Zadvoljni smo brojem bolesnika koji su ovde pregledani, lečeni i dijagnostikovani. Ovo je jedan izvanredan vid saradnje koji će sigurno doprineti da se smanje liste čekanja", rekao je dr Horvat.

Načelnik Vojno-medicinskog centra pukovnik Bratoljub Brkljača precizirao je da je u toku nabavka opreme za Vojnu bolnicu, te da će uskoro biti konkrus za novi kadar umesto onih koji su nedavno otišli u penziju. "Svaki oblik saradnje sa Vojnom bolnicom je moguć. Tu smo i radićemo najefikasnije što možemo", kazao je Brkljača.

  • Lala

    09.07.2013 16:06
    Maskirani
    Ne vrede vam maske, prepoznali smo vas. Probajte sa fantomkama.
  • Duchess of Shangay

    09.07.2013 13:31
    "Variola je opaka bolest"
    E..."Celnici" sve vazni sa statusnim simbolom maske?

    Jer ste ikada culi za "evidence based medicine"?

    Mozda da za pocetak procitate clanak...iz...hmm...Nursing Times-a?

    http://www.nursingtimes.net/nursing-practice/clinical-zones/infection-control/the-effectiveness-of-surgical-face-masks-what-the-literature-shows/205272.article
  • 09.07.2013 12:45
    Samo neka ste vi namontirali te maske za slikanje...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.