Održan performans "Vojvodina republika"

Aktivisti vanparlamentarne Vojvođanske partije izveli su ispred zgrade Vlade Vojvodine performans "Vojvodina republika".
Aktivisti vanparlamentarne Vojvođanske partije izveli su ispred zgrade Vlade Vojvodine performans "Vojvodina republika".

Performans je izveden u znak sećanja na 9. jul 1988. kada su počeli mitinzi koji su bili uvertira u gušenje tadašnje široke autonomije te pokrajine unutar SFRJ.

Desetak aktivistkinja nosilo je zastave Vojvodine, stranačke zastave, plakate "Vojvodina republika - Sloboda za Vojvodinu" i transparente "Buđenje, Vojvođani".

Predstavnici partije su novinarima kazali da zahtevaju donošenje novog Ustava Srbije, u kojem će Vojvodina biti definisana kao republika unutar složene države Srbije.

Dodali su da je do sada 15.000 Vojvođana potpisalo peticiju za proglašenje republike Vojvodine.

Komentari 157

  • 01.10.2013 17:33
    Nove NVO....ha,ha
    Koriste rasulo drzave,pa svi bi rasparchali celu Srbiju.Ne zaboravite gospodo,da ova situacija neche biti vechno i da se za ovakve postupke moze odgovarati kad tad....a jos se znaju i imena separatista...Ne bi vam bio u kozi...
  • 19.07.2013 04:21
    BRANKOVICI
    Pod hitno da se pronadje grob onog nesretnog Brankovica I preseli u Albaniju sa svim mogucim pocastima dako ovi njegovi potomci svi krenu za njim da ga otprate na mesto koje je zasluzio,al posto ih njina braca Albanci tamo sacekaju sa svim sucutima I pocastima ,sve granice Srpskih zemalja zatvoriti!Pravim albancima sa vizom dozvoliti da posjete Srpske zemlje,a brankovicevim potomcima za vek vekova zabraniti !I dak se srpstvo jednom za vazda rijesii bijede izdajnicke!!!!
  • Lala

    14.07.2013 16:41
    Živela nezavisna Vojvodina!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.