Išarana višejezična tabla

Nepoznati počinioci išarali su tablu sa nazivom Novog Sada na latiničnom pismu.

Nepoznati počinioci išarali su tablu sa nazivom Novog Sada na latiničnom pismu.

Plavim sprejom išarana je višejezična tabla sa imenom Novog Sada na mađarskom jeziku i na latiničnom pismu, dok nisu oštećeni delovi table gde Novi Sad piše na ćirilici.

Tabla se nalazi na ulazu u grad iz pravca Mosta slobode.

  • Vladan

    12.07.2013 09:22
    @ćiriličar
    Niste morali toliko da se trudite da bi napisali gomilu gluposti. Za svoje frustracije nađite lek, što pre. Izjeda vas. žalosno.
  • ћириличар

    11.07.2013 15:11
    @Glavonja i starac od ravnice
    Зар сте заиста тако необразовани?
    Вук је течно говорио и писао немачки језик, на немачком писму!
    Исто тако је течно говорио и писао срБски језик на срБском писму, које је било само ћирилица. Тако му је и речник штампан усред Беча, на срБском језику. Потражи па ћеш да видиш. И Копитар му је рекао да му не би штампао речник да није у називу срБски, јер је ЈЕДИНО тако исправно, а још није ни србин, замислите!

    За ваше просветљење да кажем:
    Историјски, срБско писмо је ћирилица и једино је које у потпуности одговара критеријумима Вукове АЗБУКЕ, ЈЕДАН ГЛАС - ЈЕДНО СЛОВО. На пример NJ и LJ, два слова за један глас!? Како се по вашем правопису пишу ако реченица почиње са њима? Nj и Lj, што значи да реченица не почиње великим словом, као по Вуку, зар не? Једно велико и једно мало.
    Латиницу су направили Хрвати, јер нису имали своју реформу правописа, па су направили комбинацију срБске реформе и аустријског писма.
    Је ли вам сад јасно???

    Слободно ви користите писмо које хоћете, немам ништа против, али ипак немојте да паметујете по форумима кад вам је знање на нивоу петогодишњака!

    Треба ли да вам објасним зашто срБски а не срПски? Може на факултативној настави, и вама и овим следећим што ће се јавити на овај коментар.

    Што се тиче теме: ово, после једне јучерашње лицемерне изјаве војвођанског скандал мајстора, јако личи на више пута поновљени рецепт из познате кухиње! Битно је да се и преко оваквих будалаштина актуелизује оно што нам притиска "миле и драге" вође, зар не? Мени звучи јако познато, и већ виђено! Ипак се слажем да одговарају ти који су то шарали, ко год били, мада ја препознајем рукопис.

    Нападе на ћирилицу и православље ипак оставите неком школованијем или макар паметнијем.
    Поздрав од ћириличара.
  • coco

    11.07.2013 14:52
    B*dale
    Vozim kroz BjH federaciju i vidim tako table gde je čirilica išarana.
    Šta reči do - budale!
    Eto i ovde table išaranje, samo latinica.
    Šta reči do - isti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.