Noćni poziv za dostavu hrane često je lažan

Otimanje pazara od dostavljača hrane u iznosu od 200 do 500 evra i krađa kola za dostavu, postali su normalna pojava u Novom Sadu, a za ovu vrstu lopovluka najkritičniji su delovi grada su Sajlovo, Klisa i Telep.

Otimanje pazara od dostavljača hrane u iznosu od 200 do 500 evra i krađa kola za dostavu, postali su normalna pojava u Novom Sadu, a za ovu vrstu lopovluka najkritičniji su delovi grada su Sajlovo, Klisa i Telep.

U veliom broju slučajeva podziv za dostavu hrane tokom noći ne dolazi od gladnih Novosađana, već od razbojnika, pa su dostavljači primorani da se na neki način obezbede, pa nose sa sobom palice i šipke.

"Uvek kada dobijemo poziv za dostavu na neku adresu koja je na periferiji grada, usred noći, šanse da se radi o plački su 80 odsto", rekao je raznosač pica u jednoj od najpoznatijih picerija u gradu Marin G.

"Poslednji ovakav napad mi se dogodio pre tri nedelje, ali me nisu opljačkalim pošto sam bio pripremljen", rekao je on i dodao da je sa sobom poneo šipku i dva drugara.

"Čim čujem da je adresa neka u zabitima Telapa i Sajlova, obavezno ne se pripremim, jer su te ulice puste, a još i neosvetljene", objasnio je Marin.

Kolega Marina G. iz restorana na Bulevaru oslobođenja je zbog lažnog poziva za dostavu hrane ostao bez automobila.

"Pre šest meseci sam po pozivu nosio hranu na Telep oko 23 sata, a kada sam stigao iza mene se pojavio neki mladić, uperio mi pištolj u čelo i rekao da mu dam ključeve od kola i sav novac", priča P. Ž. koji se dostavom hrane bavi godinu dana.

"Jedna baka je sve to videla sa prozora svoga stana i pozvala je policiju, ali kola do danas još nisu pronađena", rekao je on.

Posle loših iskustava, dostavljači hrane se snalaze na razne načine da izbegnu da upadnu u zamku, pa tako pazar vade iz torbe i ostavljaju ga u skrivenim delovima automobila i naoružavaju se. Iznos pazara koji su im do sada ukrali je između 200 i 500 evra, a kako kažu, uvek su morali sami da nadoknade gubitak.

  • 12.07.2013 14:09
    Nevezano za ove pljacke dostavljaca imam koju rec da napisem i o njima. Veoma cesto se zalimo koliko su taksisti bahati i bezobrazni u saobraju a ja odgovorno tvrdim da bahatijih i bezobraznijih od odstavljaca nema. Samo par primera. Stajem na semaforu na crveno. Ima dve trake, leva je za levo a desna je za pravo i desno. Zelim da idem pravo, crveno mi je, ali u istom trenutku je uslovno zeleno za desno. Ja posto idem pravo dalje em ne smem, em necu, em ne mogu. Moram tu da stojim i da sacekam zeleno. Medjutim, iza mene dolazi dostavljac. Vidim u retrovizoru da je dao desni zmigavac i da zeli da skrene desno. Prvo mi blica, ja mu pokazem rukom na semafor. Onda legne na sirenu. Gledam ga u retrovizoru on besan kao ris, vidim po pokretima usana da psuje kao kocijas, uhvatio volan sa obe ruke i cima ga kao da ce ga iscupati. Onda opet blica i pokazuje mi da sam lud, rukom mi mase da se sklonim da on moze da prodje. Gde da se sklonim **cka mu materina? Sledeca scena. Stajem pred pesacki pralaz da pustim dete da predje ulicu. Pokazem rukom devojcici da je pustam da predje ulicu. Klinka krene a majmun dostavljac iza legne na sirenu. Kada je dete malo odmaklo tako da moze i on da ga vidi pokazujem mu rukom na dete, da sam stao na pesackom prelazu da propustim dete. Kako je klinka presla ulicu ja jos nisam ni krenuo a on uz skripu guma me obilazi, staje naspram mene i krece da psuje. Nista, obidje on mene, ja krenem i vozim dalje a on koliko je besan i valjda kako bi izazvao tucu ili sta vec krece naglo da koci kako bih ga udario pa kroz pedesetak metara ponovo naglo koci i tako par puta. Sve vreme ga gledam u njegov retrovizor i vidim da svaki put kada naglo zakoci pogleda u njega ne bi li video moju reakciju, hocu li ga opsovati ili sta vec pa ce o baja da izleti iz kola i da me kao umlati. Voze kao banditi.
  • 12.07.2013 08:01
    Cini mi se da dostavljacima pizza nije cool da pizze dostavljaju na Telep,
    vise vole da se krecu po "elitnim"delovima Novoga Sada, Liman....

    sto kaze jedan posetilac sajta u komentaru,
    da dostavljaci vise lice na narkomane....
  • S.

    12.07.2013 06:59
    Mozda je postalo uobicajeno ali nije postalo normalno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.