Vučević: "Policija da pročešlja svaki kvart"

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević pozvao je danas policiju da se "beskompromisno i odlučno obračuna" s kriminalom koji se "uvlači u sve pore grada".
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević pozvao je danas policiju da se "beskompromisno i odlučno obračuna" s kriminalom koji se "uvlači u sve pore grada".

Povodom jučerašnje razmene vatre između dve grupe u Novom Sadu, kada je ranjena jedna osoba, Vučević je apelovao da se "hrabro, odlučno i sistematično krene u prečešljavanje i obezbeđenje svakog kvarta i svake ulice".

On je u saopštenju čelnike i sve snage Policije pozvao da "konačno očiste novosadsku svakodnevicu od nemilih događaja izazvanih delovanjem pojedinaca i grupa ogrezlih u kriminal".

"Hoćemo li da se zapitamo bar na trenutak čija su to deca na ulicama, čija se to deca tuku, čija to deca maltretiraju svoje vršnjake u školama, kako ih vaspitavamo, koliko im posvećujemo vremena. Najlakše je okriviti policiju i grad ili sud, ali za to što se dešava odgovornost je na svima nama", naveo je Vučević.

Prvi čovek grada je dodao da će problem početi da se rešava tek kada svako počne da prijavljuje one koji se nedolično ponašaju i provociraju nasilje.

  • ns

    15.07.2013 13:10
    odrzavanje reda i mira
    Dok god se ne uvedu patrole po ulicama koje ce legitimisati "sumnjive",pripite, agresivne i ostale prolaznike, dok se ne uvede zabrana da se klosari, narkomani i ostali skupljaju po haustorima, decijim igralistima i slicnim mestima do duboko u noc, ili bolje receno do svitanja ovaj grad ce postajati samo nesigurniji i nesigurniji. A sto se tice prijavljivanja istih, narocito stariji sugradjani, se boje da iste prijavljuju!
  • Koalicija

    13.07.2013 15:42
    vladajuca
    Ju, ju, pa nije mi tata rekao da cu imati i neku odgovornost. Uostalom odgovornost snose svi drugi - policija, gradjani, roditelji, skole, bivsa vlast, a ne ja.
  • Lepo

    13.07.2013 15:28
    amateri
    Dok je god na vlasti srpska diletantska stranka, diletanti - stranacki kadrovi, koji do sad nisu vodili ni obicno domacinstvo, a ne GRAD, nema nade da ce u ovom gradu zavladati mir, red, blagostanje i prosperitet. Ako je za voznju potrebna vozacka dozvola, onda je za vodjenje grada potreban kurs od bar pet godina. I sertifikat. Pa izvolte.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.