Kamp za decu bez roditelja

Udruženje građana Košnica i ove godine, već devetu godinu za redom, organizije dečiji sportskoekološki kamp "Košnica prijateljstva" na Begečkoj jami za decu bez roditelja ili adekvatnog roditeljskog staranja.
Udruženje građana Košnica i ove godine, već devetu godinu za redom, organizije dečiji sportskoekološki kamp "Košnica prijateljstva" na Begečkoj jami za decu bez roditelja ili adekvatnog roditeljskog staranja.

Ove godine je, osim desetoro štićenika SOS dečijeg sela iz Sremske Kamenice, planiran i dolazak petoro dece iz hraniteljskih porodica sa teritorije Vojvodine, trideset mališana iz hraniteljskih porodica sa Kosova i Metohije, njih 8 iz Belgije i petoro dece iz Svratišta. Broj učesnika ovogodišnjeg kampa je 58 dece, a dužina trajanja kampa je 15 dana u periodu od 16. do 30. jula, s tim što 16. jula u kamp dolaze volonteri koji će pripremiti sve za dolazak dece, koja u kampu borave od 21. do 28. jula. U realizaciji ovogodišnjeg Sportsko-ekološkog kampa "Košnica prijateljstva" će učestvovati oko stotinu osoba uključujući volontere, predavače, instruktore i vaspitače. U rad kampa biće uključeni i studenti sa Fakulteta za fizičku kulturu, Prirodno-matematičkog fakulteta i Naučno-istraživačko društvo studenata biologije "Josif Pančić" iz Novog Sada, kao i 10 inostranih volontera koji dolaze iz čitavog sveta.

U sklopu kampa ove godine za decu bez roditelja ili adekvatnog roditeljskog staranja biće organizovane sportske aktivnosti (plivanje, košarka, fudbal, odbojka na pesku), ekološke i izviđačke aktivnosti, radionice koje obuhvataju izradu muzičkih instrumenata, ples, crtanje, fotografiju i izradu maski i praktičnu upotrebu materijala, zatim realizaciju pozorišne predstave sa učesnicima kampa, kao i mali pozorišni festival koji će biti organizovan 26. i 27. jula u kampu na Begečkoj jami. U okviru ekoloških radionica deca će izvoditi eksperimente i baviti se reciklažom. U sklopu kampa "Košnica prijateljstva" organizovaćemo izlete u okviru kojih će posetiti Petrovaradinsku tvrđavu i centar Novog Sada.

Prvi put na kamp "Košnica prijateljstva" ove godine dolaze i kuvari. Asociacija šefova kuvara Srbije će zajedno sa maturantima srednje kuvarske škole iz Novog Sada boraviti sa mališanima na Begečkoj jami i za njih pripremati hranu, ali će ih i učiti kulinarskim veštinama.

Udruženje građana "Košnica" osnovano je 31. oktobra 2005. godine u Novom Sadu i aktivnosti koje sprovodi uglavnom su namenjene deci bez roditeljskog ili adekvatnog roditeljskog staranja, kao i deci iz socijalno ugroženih porodica. Ove aktivnosti za cilj imaju prikupljanje sredstava za pomoć toj grupi dece. "Košnica" tokom cele godine kontinuirano radi sa štićenicima SOS Dečjeg sela iz Sremske Kamenice.

Realizaciji projekta "Košnica prijateljstva" pomogli su Vlada autonomne pokrajine Vojvodine, Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije i Gradska uprava za sport i omladinu grada Novog Sada.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.