Predlog da se uvede porez na kućne ljubimce

Građani Satelita uputili su Gradskoj upravi za inspekcijske poslove predlog kojim traže da se uvede porez na kućne ljubimce.
Građani Satelita uputili su Gradskoj upravi za inspekcijske poslove predlog kojim traže da se uvede porez na kućne ljubimce.

Prema tom predlogu građana ovog dela grada, vlasnici bi bili obavezni da mesečno plaćaju 2.000 dinara po kućnom ljubimcu. Građani su se odlučili da nadležnima u gradu upute ovakav predlog jer, kako kažu, ne mogu da se izbore s mnoštvom napuštenih pasa i mačaka.

"Tu su obdanište i škola, deca prolaze, a psi ih napadaju. Obraćali smo se Čistoći i Komunalnoj inspekciji, šetaju nas od jedne do druge službe, govore da nije u njihovoj nadležnosti. Rešenje je sterilizacija pasa i mačaka, ali nam je jednom rečeno da nemaju para za izlazak na teren", kaže Danilo Popović, stanovnik Ulice Antuna Urbana na Satelitu.

On objašnjava da bi to bilo regulisano uvođenjem poreza na kućne ljubimce. "Vlasnici pasa i mačaka često uzmu životinju, pa je onda ostave na ulici. Porezom bi se punio gradski budžet, pa izgovor da se nema novca za sterilizaciju pasa i mačaka ne bi bio moguć", smatra Popović. Njegov komšija Bogoljub Milinović koji je, takođe, potpisao predlog, kaže da ovakav doprinos u mnogim gradovima Srbije daje odlične rezultate.

Gradska uprava za inspekcijske poslove je u odgovoru savetovala građanima Satelita da se obrate Gradskoj upravi za komunalne poslove. Milinović i Popović kažu da će to učiniti što pre.

S druge strane, vlasnici ljubimaca burno reaguju na ideju o ovakvom porezu.

"Ne pada mi na pamet da to plaćam. Nije ni meni niko platio što sam sa ulice spasila tri psa. Imam platu 27.000 dinara i bukvalno svaku paru delim s njima. Ako to bude uvedeno, vlasnici pasa će tražiti da im bude plaćeno za dosadašnju brigu o njima, jer da su službe dobro radile, ne bi ni bilo toliko pasa lutalica", kaže Novosađanka Božana Pejić. Ona dodaje da bi volela da budu kažnjeni građani koji uzmu životinju, pa je ostave na ulici kada im dosadi.

Komentari 125

  • 19.07.2013 08:22
    @Che Guevara - dokazite
    ti nama kus, mi tebi sikter hhahaha
  • che guevara

    19.07.2013 07:13
    dokazite
    ajde lepo vas dvoje uzmite po jednog lutalicu kupite par dzakova hrane i udomite jadnu zivotinju kod monike, onda komentarisite sta je humano i ispravno dotle kusss,,,ha ha ha
  • 19.07.2013 04:25
    Nata
    @che guevara..Verovatno ti se prividja neka druga Nata...za tvoju informaciju imam decu.Uostalom ja decu nisam ni spominjala tako da si promasio temu...zasto mislis da su ljubitelji zivotinja samo oni koji nemaju decu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.