GSP štampao skuplje karte bez odobrenja

Nakon što se direktor Milan Balać 20. juna na Fejsbuku prerano pohvalio da mu je "prošlo poskupljenje", na julskim markicama za prevoz, ipak je odštampana skuplja cena, koja će zvanično važiti od 1. avgusta.
Nakon što se direktor Milan Balać 20. juna na Fejsbuku prerano pohvalio da mu je "prošlo poskupljenje", na julskim markicama za prevoz, ipak je odštampana skuplja cena, koja će zvanično važiti od 1. avgusta.

Pošto nisu znali šta da rade sa tako odštampanim markicama, u GSP-u su se dosetili da hemijskom olovkom na markicama dopišu staru cenu, po kojoj su karte i prodavane..

- Na markicama za jul tehničkom greškom su odštampane veće cene. Zbog toga su odštampani iznosi precrtani i na markice je upisana stara cena - kaže Snežana Jaković, portparolka GSP-a.

Na pitanje zbog čega su markice štampane sa skupljom cenom, iz GSP-a je stigao odgovor u kome krivicu za štampanje prebacuju na nekog drugog, ali ne žele da kažu ko je naručio problematične markice.

- Uprkos podnetom zahtevu za korekcijom cena usluga, GSP nije mogao da zna da će prevoz poskupeti, pošto u momentu kada su markice poručivane nije dobijena ni saglasnost Gradskog veća. Nije dovoljna samo saglasnost, već se 15 dana po objavljivanju na oglasnoj tabli Skupštine grada i na sajtu osnivača, donosi rešenje i odluka. Prema tome, JGSP nije mogao da poruči markice samo na osnovu očekivanja da će biti odobren zahtev za korekcijom - kaže ona.

Ipak, prošle srede je Gradsko veće dalo saglasnost da gradski i prigradski prevoz poskupi za 10 odsto, pa će Novosađani od 1. avgusta karte plaćati po novim cenama. Povećanje od 10 odsto znači da će karta u prvoj zoni koštati 55 umesto 50 dinara. Prema novom cenovniku, u prvoj zoni markica za zaposlene biće 1.952 umesto 1.775 dinara, za građane 2.145 dinara umesto 1.950 dinara, dok će učenici i studenti plaćati 935 dinara umesto 850 dinara, a isti iznos će biti i za penzionere. Povećana je i cena doplatne karte koja će u prvoj zoni biti 1.650 dinara, a u svim ostalim 3.050 dinara.
  • ns time

    17.07.2013 14:38
    Ne gundjamo sebi u bradu.Nisi ti bio na konkursu za direktora GRAS-a nego ja.Da si bio( a nisi) ne bi tako lupao.Da si video sta sam ja video.
  • 17.07.2013 06:48
    Ko je to rekao?
    Znate li vic o zecu koji je poludeo od stajanja u redu i gledanja kako medved, vuk i lisica idu preko reda, pa je dosao kuci, opd muke se napio i poceo da galami? Tako i vi! Neka nas rebnu sa 200 za kartu i dalje cete sebi u bradu gundjati
  • 16.07.2013 19:16
    100%TAXISTA
    E sada da ti kazem,
    verovatno znas gde je Mali Mokri Lu, i reci mi koliko km ima od Terazija do navedenog mesta,
    s tim sto je to beograsko podrucje i podpada pod BGD te je i cena bam-badava
    vrovatno znas da Besni Fox u Banatu i to je sada deo BGD i cena bus kart je ope za dzabe

    i jeste u BGD cene bus karte dzabe u odnosu na NS

    od Besnog Foxa do Terazija, ili od Belih Voda do Terazija koliko ima km

    sve su to mnogi duze linije nego sto je NS-Kac
    NS-Futog,NS- Veternik...

    u ostalom BGD zivi od nas Vojvdjana evopskih novaca

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.