Stojanu Kolarovu potrebno još 8.000 evra za operaciju u Parizu

Novosađaninu Stojanu Kolarovu, koji boluje od retke bolesti Mukopolisaharidoze hitno je potrebno još 8.000 evra kako bi otputovao na  operaciju u Pariz.
Novosađaninu Stojanu Kolarovu, koji boluje od retke bolesti Mukopolisaharidoze hitno je potrebno još 8.000 evra kako bi otputovao na  operaciju u Pariz.

Ovom operaciom bilo bi zaustavljeno dalje oduzimanje funkcija udova i unutrašnjih organa, a naknadnim fizikalnim vežbama Stojan bi prema procenama lekara bio ponovo pokretan. "Osnovno je da bih imao kvalitetniji život i mogao da radim u svojoj struci", navodi Kolarov, koji je i pored teške bolesti sa kojom se bori ceo život uspeo da diplomira web dizajn na Visokoj tehničkoj školi u Novom Sadu.

"U našem zdravstvu uslovi su na izuzetno niskom nivou i naši lekari nemaju iskustva sa kostima mog sastava. To je razlog slanja mojih snimaka u Pariz, jer je istooboleli Novosađanin, koji se leči u Parizu, imao istu ovakvu operaciju koja je bila uspešna. Veliki mi je problem da sam finansiram operacije u inostranstvu, jer naše zdravstveno osiguranje ne želi da plati troškove", navodi Kolarov u mejlu koji je uputio Radiju 021.

Stojanu Kolarovu je za operaciju i lečenje u Parizu potrebno oko 25.000 evra, a do sada je uspeo da prikupi 17.000 evra. "Na ovoj sumi sam, na žalost, već pet meseci, što mi samo komplikuje zdravstveno stanje. Sa još oko 8.000 evra imao bih potrebnu sumu i mogao bih otputovati u Pariz", navodi Kolarov koji živi sa ocem koji je invalidski penzioner od 2003.godine, kada je imao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj mu je poginula majka.

Stojan Kolarov je od 2004. godine, kada je imao 16 godina, u invalidskim kolicima, a do tada je bio pokretan i vozio bicikl bez pomoćnih točkova. Njegova bolest je takva da organizam ne proizvodi enzime koji raznose mukopolisaharide i kalcijum, što uzrokuje nepravilan razvoj koštanog, zglobnog i mišićnog aparata.

Zbog izuzetnog suženja kičmenog kanala u vratnom delu kičme koje je ustanovio u maju 2012. godine i poslao snimke sa magnetne rezonance i rendgena u Pariz, lekari su konstatovali da mu je potrebno hitno proširenje kičmenog kanala. Snimci se nalaze u bolnici "Rothchild" u Parizu i operacija će biti izvršena čim bude određen termin.

Svi ljudi koji žele da pomognu Stojanovu Kolarovu da što pre otputuje u Pariz mogu to učniti preko sledećih računa:

DINARSKI RAČUN
Banca Intesa
160-5500102308991-66
Stojan Kolarov
Čika Stevina 9, Novi Sad

DEVIZNI RAČUN
SWIFT CODE: DBDBRSBG
Banca Intesa ad Beograd
Milentija Popovića 7b, Novi Beograd
Republic of Serbia
IBAN/ACCOUNT CODE:
RS35160553020036405528
Stojan Kolarov
Čika Stevina 9, Novi Sad, Serbia

  • Zoro

    17.07.2013 05:04
    SMS
    Dajte neki SMS broj na koji kada se posalje poruka, na njegov racun legne neki iznos. Mnogi bi na taj jednostavan nacin ucestvovali u pomoci. Tako uplaceni iznosi su mali ali nas koji bi pomogli je puno...
    NAPRED STOJANE :-)
  • Булевар ФКВ

    16.07.2013 21:10
    Помозимо стојану
    Комшо држи се!
  • 16.07.2013 16:36
    Objavite broj mobilnog telefona,preko koga se može "dati" pomoć. To je ubedljivo najbrži put za sakupljanje potrebnog novca

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.