Požar ugašen, vatrogasci obezbeđuju zgarište

Požar koji je sinoć izbio kod Kaćke petlje i zahvatio 2.000 bala slame lokalizovan je i ne postoji opasnost od njegovog širenja, a vatrogasci na licu mesta obezbeđuju zgarište, saznaje 021 od novosadskih vatrogasaca.
Požar koji je sinoć izbio kod Kaćke petlje i zahvatio 2.000 bala slame lokalizovan je i ne postoji opasnost od njegovog širenja, a vatrogasci na licu mesta obezbeđuju zgarište, saznaje 021 od novosadskih vatrogasaca.

Komandant novosadske Vatrogasne brigade Dragoslav Klisura rekao je da je gorela velika količina balirane slame koja je uskladištena u blizini magistralnog puta Novi Sad-Zrenjanin i da su vatrogasci brzo stigli na lice mesta sa četiri vozila i lokalizovali požar.

"Ne znamo kako je došlo do požara, ali ono što možemo reći jeste da nema opasnosti od širenja vatre, jer se bale sa slamom nalaze na otvorenom. Vatrogasci su koristeći takozvani "ult" presekli gomilu  i odvojili zapaljeni deo od onog koji nije goreo. Sada se čeka da se zapaljeni deo dogasi ili izgori do kraja", rekao je Klisura.

U Vatrogasnoj brigadi nam je rečeno da se požar brzo raširio i razbuktao, ali je u potpunosti stavljen pod kontrolu i nije pretio da zahvati okolne objekte.

Dimče Gulevski, vlasnik "Salaša 84" koji se nalazi u neposrednoj blizini mesta gde je požar izbio, rekao je za Radio 021 da su svi zaposleni za svaki slučaj na vreme evakuisani i da ovaj popualrni ugostiteljski objekat sa prenoćištem neće raditi dok požar ne bude potpuno ugašen i objekat postane bezbedan za normalan rad. "Apelujem na sve naše posetioce da ne dolaze na salaš sve dok ih ne budemo obavestili da je svaka moguća opasnost otklonjena", rekao je Gulevski.

  • 17.07.2013 12:02
    ko ce uzeti novac
    od osiguranja ?
  • 17.07.2013 11:35
    Izgleda da se Dimče opet nalazi u buli, pa hoće da muva sa osiguranjem.
  • mikica

    17.07.2013 11:05
    a dali su bale osigurane?
    zna se ko je zapalio bale,pogotovo sto ih pre toga osiguraju na sumu puno vecu od stvarne vrednosti.
    na kraju im se to i isplati,debelo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.