Aleksandru Stankoviću iz Bačkog Petrovca potreban novac za operaciju u Beču

Dvadesetsedmogodišnjem Aleksandru Stankoviću koji boluje od malignog melanoma i zloćudnog tumora jetre potreban je novac za operaciju u Beču.  
Dvadesetsedmogodišnjem Aleksandru Stankoviću koji boluje od malignog melanoma i zloćudnog tumora jetre potreban je novac za operaciju u Beču.

 

Njegovo lečenje u Srbiji nije moguće, pa su njegovi roditelji bili prinuđeni da pomoć potraže u inostranstvu i tako došli do AKH bolnice u Beču u kojoj jedan dan ležanja košta više od 1.200 evra, dok se sva ostala ispitivanja dodatno naplaćuju.

Prema rečima roditelja, za lečenje će biti potrebno više od 100.000 evra.

"Od 1. jula smo u Beču, bili smo sa Sašom već nekoliko puta u AKH bolnici, otvoren mu je karton, testirali su uzorke koje smo poneli sa Onkologije iz Sremske Kamenice (sa prethodnih operacija) i rekli da postoji nekoliko vrsta terapija za njega, da će dati sve od sebe i da isto mora učiniti i on. Saša je u bolnici i doktori su rekli da ga izlečiti u potpunosti ne mogu, da je to opaka bolest, sa kojom će se boriti do kraja života, a koliko će živeti zavisi od njega, njegove snage i borbe, kao i od terapija koje će primati", pričaju roditelji.

Situaciju dodatno komplikuje infekcija koju je dobio od stentova koji su mu ugrađeni, koji su prestali da funkcionišu pre više od mesec dana i nakon njegovog ponovnog ležanja na klinici sa njima ništa nije urađeno.

"Rečeno nam je da samo ova intervencija košta minimum 25.000 evra i da je izuzetno urgentno, pošto ne sme da se čeka i može opasno da se zakomplikuje, a posle neće biti tih para koje će ga spasiti. Naša porodica nema ovaj novac i, uz svu dobru volju i pomoć naših bližnjih i sugrađana, u ovako kratkom roku ni ne možemo da ga nabavimo", kažu članovi Aleksandrove porodice.

Prilozi za pomoć Aleksandru Stojanoviću mogu se uplatiti na žiro račune:

Dinarski račun: 340-32045427-58
Devizni račun: 340-7645365330
IBAN: RS35340000003204542758

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.