Gradonačelnik Novog Sada primio ambasadora Rusije

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući ambasadora Ruske Federacije u Srbiji Aleksandra Čepurina.
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući ambasadora Ruske Federacije u Srbiji Aleksandra Čepurina.

Sa Čepurinom je razgovarao o bilateralnim odnosima i posebno o saradnji Novog Sada i ruskih regija i gradova.

Vučević i Čepurin su se saglasili da je saradnja u oblasti kulture u poslednjih godinu dana unapređena na najviši mogući nivo, ali i da je veoma važno da se u narednom periodu intenzivira saradnja i u oblasti privrede, sa akcentom na poljoprivredu, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika.

Prema Čepurinovim rečima, cilj je da se Grad Novi Sad poveže sa ruskim regijama i gradovima radi tešnje saradnje na polju kulture, privrede i sporta na dobrobit obe strane.

Vučević je u razgovoru istakao da se nastavlja saradnja Grada Novog Sada i grada pobratima Nižnjeg Novgoroda kao i drugih ruskih gradova, sa kojima traje dugogodišnje prijateljstvo, kao i da se intenzivno radi na povećanju efikasnosti realizacije zajedničkih projekata.

Posebna pažnja posvećena je realizaciji projekta izgradnje veletržnice u Novom Sadu, u saradnji sa ruskim partnerima, o čemu se tokom ranijih susreta već razgovaralo sa zvaničnicima Ruske Federacije, navedeno je u saopštenju.

  • ns

    19.07.2013 11:55
    Pohvale za gradonacelnika kao predstavnika naseg grada!
  • Mikicca

    18.07.2013 11:23
    Citam komentare i morala sam da prokomentarisem predlog gospodina iz Splita da se nadam da takvi predlozi nikad nece doziveti svoju realizaciju, pre bi trebalo da se sprijateljimo sa Tiranom, nego sa nekim hrvatskim gradom...O kakvom raspolozenju vi nama govorite, pa ljudi dodju kod Vas u goste, dovoljno je da imaju NS, BG tablice pa da ostanu u najmanju ruku bez guma ili sa razbijenim staklom,pa o kakvom mi raspolozenju prijateljskom govorimo? Drago mi je sto zivim u gradu koji sirom orvorenih ruku doceka svakog ko ga poseti, ali mi je dosta zmurenja na jedno oko i okretanja drugog obraza,stoga treba da budete srecni gospodo sa HR tablama sto se mirno vozite nasim ulicama...
  • Mila

    18.07.2013 11:14
    Svaka cast nasem gradonacelniku na radu i unapredjenju odnosa sa nama bratskom zemljom....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.