Ferenc Vicko novi direktor Instituta za onkologiju Vojvodine

Pokrajinska vlada juče je na mesto direktora Instituta za onkologiju Vojvodine izabrala dr Ferenca Vicka.
Pokrajinska vlada juče je na mesto direktora Instituta za onkologiju Vojvodine izabrala dr Ferenca Vicka.

Bivšem direktoru Dušanu Jovanoviću je  Agencija za borbu protiv korupcije pre dva meseca izrekla meru javnog objavljivanja preporuke za razrešenje s funkcije direktora jer je, kako je ocenjeno, postupio suprotno odredbama Zakona o Agenciji.

Sada već bivši direktor Instituta je, kako je tada navela Agencija, "koristio javnu funkciju za sticanje koristi i doveo u sumnju poverenje građana u savesno i odgovorno obavljanje te javne funckije".

Omogućio je, obrazloženo je, da se formiraju liste čekanja za radioterapiju, da se na te liste preko reda stavljaju strani državljani i da se za te usluge organizuje dopunski rad na Institutu.

To je, dodaje se, negativno uticalo na izvršavanje obaveza prema osiguranicima Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i na zaposlene, koji su u dopunskom radu izloženi prekomernom štetnom dejstvu zračenja, a da direktor nije blagovremeno ukazao nadležnima na nedostatak aparata za terapiju zračenjem, što je uticalo na povećanje broja pacijenata koji je čekaju.

Novi direktor Ferenc Vicko je, kao i njegov prethodnik, profesor na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu, gde predaje hirurgiju. Vicko je specijalista onkoplastičar, a u IOV je zaposlen još od 1989. godine.

  • Novosadjanka

    18.07.2013 17:21
    Ništa me više ne čudi
    Zašto se čudite zbog smene ne čelu Instituta za onkologiju, pa bar su obojica lekari. U komunalnim preduzećima već odavno direktori nisu iz struke a vidim da su lekari postali stručni za rečni transport. Dr Milovančev smatra da je stručan da vodi Luku Novi Sad, a što da ne? Uskoro će, možda osvanuti vest "istoričar, član stranke te i te, postavljen na mesto direktora Instituta za plućne bolesti", a što da ne? Možda poželi da se bavi i hirurgijom.
  • No Name

    18.07.2013 13:23
    @Kamenica 3 - No Name
    Priče i samo priče bez obrazloženja i dokaza.A u suštini meni je več ionako sve jedno pošto uskoro napuštam zemlju a Vama gosp. Kamenica3 želim sve najlepše...
  • Kamenica 3

    18.07.2013 13:00
    No Name
    Ako ti je neophodno obrazlozenje priupitaj novog VD za njegovu politicku pripadnost i konekcije te vrste u ranijem i aktuelnom periodu, recimo kome se sve od politickih opcija nudio u poslednja 2 meseca. Ako umes da sabiras verovatno ce ti biti jasno, a ako i dalje ima nesto sto ti nije jasno, onda nista, zaboravi.

    Mada ja mislim da je Tebi gospodine bezimeni ipak sve jasno i to vrlo dobro.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.