Posle Luke Novi Sad, neka se spremi Slobodna carinska zona?

Srđan Egić, direktor Slobodne carinske zone, čiji je kompleks nedavno spojen sa Lukom Novi Sad u okviru robno-transportnog centra, nada se da preduzeće koje on vodi neće zadesiti "lučki scenario".
Srđan Egić, direktor Slobodne carinske zone, čiji je kompleks nedavno spojen sa Lukom Novi Sad u okviru robno-transportnog centra, nada se da preduzeće koje on vodi neće zadesiti "lučki scenario".

On jučerašnje prezumanje Luke Novi Sad ocenjuje kao "oružani prepad".

"Vest da je Luka Novi Sad preuzeta u jednom, slobodno ga možemo nazvati - oružanom prepadu ej zaista zaprepašćujuća. Šokiran sam i kao ekonomista i predstavnik privrede", kaže direktor Slobodne zone, čiji je Luka Novi Sad akcionar.

Egić navodi da mu se telefon od juče usijao od poziva stranih partnera i ambasadora zemalja koje vrše transport dunavskom trasom. Direktor Slobodne zone se, ipak, nada da njegovo preduzeće, koje takođe posluje sa profitom, neće zadesiti "lučki scenario".

"Da li je to što i mi uspešno poslujemo motiv da se nemile scene dogode i kod nas, ja o tome ne smem ni da mislim. Kao javno odgovoran čovek ja to ne smem da očekujem, ali, kao što smo videli, sve je moguće", kaže Egić za Novosadski informativni portal.

Vlada Vojvodine, koja je vlasnica trećine Luke Novi Sad, juče je saopštila da je u slučaju preuzimanja luke prekršen Ugovor o izmenama i dopunama osnivačkog akta preduzeća, koji predviđa da Nadzorni odbor ima pet članova koje bira Skupština akcionara na predlog Republike Srbije, AP Vojvodine i Grada Novog Sada. (M.Sovilj - miodrag@021.rs)

  • ideja

    20.07.2013 14:07
    ideja
    mozda udju i jugoalat pobedu jugodent novitet novkabel neimar ovo je odlicno ima nade da se zaposlimo nije njima deda ostavio tu luku to je bio zuti bastion lepo su oni ziveli dobiali razne apanaze dok su nama pricali o zatezanju kaisa
  • milmar

    19.07.2013 10:49
    ne cudi me nista
    Gosp.Egicu,sad bih JA trebao reci da mi je zao za ovo sto ti se sprema( a gotova je stvar),pitanje je dana , ali mi nijednog trenutka NIJE ŽAO,sto ces leteti iz zone,svi znaju kakav so "čovek",pa čak i ovi iz DS ! da je normalno vreme,ti nisi trebao ni da udjes u zonu,a ne da budes direktor sto pre otidji,molimo te svi,i pozicija i opozicija !
  • Demokrata

    19.07.2013 05:05
    eeeeeee
    Egiću, prošlo vreme slave i bahaćenja. Jak si mi ti kadar,a voleobih da vidim tvoje znanje iz ekonomije Dr-e nauka.
    Svi koji ste Dr uz posao i familije, objasnite kako ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.