Apel svim strankama za rešavanje bezbednosne krize u Novom Sadu

Demokratska stranka pozvala je sve partije zastupljene u novosadskom parlamentu da potpišu zajednički apel najvišim državnim institucijama, radi povećanja bezbednosti u Novom Sadu.
Demokratska stranka pozvala je sve partije zastupljene u novosadskom parlamentu da potpišu zajednički apel najvišim državnim institucijama, radi povećanja bezbednosti u Novom Sadu.

Kako za 021 kaže funkcioner demokrata Veljko Krstonošić, zajednički apel bio bi poslat u kabinete predsednika države, premijera i vicepremijera, a u njemu bi stajali zahtevi za hitno imenovanje načelnika PU u Novom Sadu, povećanje broja policajaca i osposobljavanje policijske stanice na Novom naselju.

"Policijska uprava u Novom Sadu trenutno praktično radi samo na entuzijazmu i posvećenosti organa reda, i smatramo da je potreban konsenzus svih činilaca političkog života u Novom Sadu po ovom pitanju, jer je naš grad postao opasno mesto i raj za kriminalce", navodi Krstonošić.

Krstonošić očekuje da sve parlamentarne stranke u Novom Sadu potpišu ovakav dokument, jer se on ne tiče partijske propagande, već elementarne bezbednosti Novosađana.

"Ovo nije zahtev koji se tiče određene partije, već građana, i bitno je da se problem reši u najkraćem mogućem roku, jer je bezbednost svih nas ugrožena", kaže on.

Slične apele već duže vreme šalju zvaničnici Lige socijaldemokrata Vojvodine, međutim, do danas, njihovi zahtevi nisu naišli na odobravanje čelnih ljudi Ministarstva policije. (M.S. - miodrag@021.rs)
  • vin

    19.07.2013 11:53
    Sad su nasli da pricaju o bezbednosti, a sta su oni uradili za sve ove godine. Ne mogu se za kratko vreme resiti svi nagomilani problemi.
  • Sekula

    19.07.2013 08:37
    Apsurdno je da o bezbednosti u gradu pricaju oni koji su dozvolili Saricima da izgrade mini carstvo na Tatarskom brdu, da narko bos bude gradjanin Novog Sada i oni koji su ga lagano pustili da pobegne iz zemlje.
  • Srdjan

    19.07.2013 08:19
    DS jos postoji u Novom Sadu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.