Prekinut štrajk u Luci Novi Sad

Štrajk zaposlenih u Luci Novi Sad prekinut je danas u 17 časova nakon što je postignut dogovor predstavnika sindikata i novog rukovodstva preduzeća.
Štrajk zaposlenih u Luci Novi Sad prekinut je danas u 17 časova nakon što je postignut dogovor predstavnika sindikata i novog rukovodstva preduzeća.

Novopostavljeni direktor Luke Aleksandar Milovančev rekao je da je postignut dogovor sa predstavnicima sindikata i da Luka od 17 časova radi punim kapacitetom. "Zaposleni su na svojim radnim mestima što se može i videti u samoj luci. Kranovi i sva druga oprema i mašine rade", rekao je Milovančev. On je dodao da ne očekuje bilo kakve probleme i da će Luka Novi Sad nastaviti da radi.

Predsednik sindikata Zvonimir Matković potvrdio je da je došlo do dogovora između sindikalaca i novog rukovodstva u preduzeću. "Od novog rukovodstva dobili smo napismeno da neće biti otpuštanja radnika, smanjenja plata i privatizacije Luke", rekao je Matković, dodajući da su radnici i stupili u štrajk zbog straha da će se sve to desiti po dolasku novog rukovodstva.

U Luci Novi Sad je umesto dosadašnjeg direktora Milenka Milivojevića, na tu funkciju izabran Aleksandar Milovančev, zbog čega su radnici, nezadovoljni smenom, danas stupili u štrajk. Milovančeva je za novog direktora juče izabrala Skupština Akcionara Luke Novi Sad, a osim njega u novo rukovodstvo imenovano je i pet izvršnih direkotra, kao i novi Nadzorni odbor.

Zaposleni u Luci su na promene odgovorili štrajkom, a Milovančev je u saopštenju izdatom povodom novonastale situacije u Luci Novi Sad optužio smenjenog direktora Milivojevića da je, uz podršku Vlade Vojvodine, naredio zaposlenima da obustave rad, protivno zakonima Srbije. Milovančev je ranije danas kazao i da nisu tačne informacije koje se, kako je rekao, plasiraju radnicima, da će Luka biti privatizovana, kao i da nije tačno da grad Novi Sad ili neko treći preuzima luku, jer je ona isključivo u vlasništvu Republike.

  • U Sta Se Ovaj Svet Pretvorio?

    21.07.2013 15:06
    @Dule
    Ako bas zelis u sitna crevca, luku JESU izgradili radnici svojim znojem za racun gazde koji ih je eksploatisao i ucenjivao. Posle rata, oni su samo ozvanicili ono sto je po svakom pravu i bilo njihovo. Nikome oni nista nisu ukrali i sve su kasnije kredite vratili.

    A za plate, ok, gazda domacin, gazda odredjuje pravila. Zato i jeste bolje radnik samoupravljac koji je sam sebi gazda, a ne da od svoje bedne plate kupuje gazdi novi bmw.
  • 20.07.2013 14:47
    stojan
    ala ce skresati plate portirima od 120000,pa ni da su doktori nauka,tako i treba,dosta su se dusali,iznosili pune automobile zrna kukuruza,soje,itd itd,dosta je bilo bahanalisanja...
  • ns time

    20.07.2013 07:54
    Prodace Vas Bili dok trepnete jer bankrotiranoj drzavi su potrebni novci.Samo se zamajavajte.
    Propala javna preduzeca posisala su sve budzete,pa se trazi nov izvor prohoda.A Luka dodje kao bombonica.
    Dobili ste partijske tajkune,a bezali od pravih.I koliko je trajala odanost starom direktoru i hvalospevi radnika: ni 24 sata.A druzenja posle radnog vremena i plakanje nad sudbinom direktora-to u kaficima na Keju,dok jos imate plate.Niko iz Luke nije se osvrtao na slicne firme.Sedeli ste zasticeni senkom velikog direktora, a odrekli ste ga se za dan.Dobrodosli u srpsku realnost!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.