Opomene pred otkaz štrajkačima u Stan-u

Sindikat zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Novog Sada saopštio je da su štrajkači u JKP "Stan" koji štrajkuju od 1. jula, dobili opomene pred otkaz.

Sindikat zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Novog Sada saopštio je da su štrajkači u JKP "Stan" koji štrajkuju od 1. jula, dobili opomene pred otkaz.

- Inspekcija rada je ustanovila da se štrajk odvija u skladu sa Zakonom. Članovi štrajkačkog odbora dobijaju opomene pred otkaz, a sindikat "Solidarnost" telefonom iz svoje centrale poziva pojedinačno radnike da se učlane kod njih i tako sačuvaju svoje radno mesto - navodi se u saopštenju.

Ukazuje se i da 370 zaposlenih u tom preduzeću nije primilo majsku platu, nisu su im plaćeni putni troškovi, ne dobijaju regres, a poslodavac ne primenjuje kolektivni ugovor.

Poreska uprava je blokirala račun firme "Stan" zbog duga od oko 320 miliona dinara. JKP "Stan" je imao sporazum s državom o reprogramu duga, ali je Poreska uprava, zbog nepoštovanja tog sporazuma, blokirala račun za celokupan iznos koji joj je ta firma bila dužna od 2005. do 2008. godine.

- Loš materijalni položaj radnika dodatno je pogoršan time što majstori koji u zgradama otklanjaju kvarove, nemaju čime da rade - repromaterijal i rezervne delove dobijaju na komad ili ga uopšte nema u magacinu - piše u saopštenju. Naglašava se da se Grad Novi Sad, osnivač preduzeća, nije oglasio povodom štrajka, ni započeo socijalni dijalog iako je to po Zakonu o štrajku obavezno, te sindikat poziva gradonačelnika da interveniše.

  • mane

    21.07.2013 14:20
    ole,lole
    dragi komsija dobro ste videli!!! I tako dodju nam polu skolovani kauboji pa pomoci par zaposlenih polu kvalifikovanih glupacica renoviraju kuce po Ledincima, kupuju skupe automobile zaposljavaju kurtu, murtu , ukrade pola plate i dodjosmo mi na prosijacki stap pored nasih vrednih ruku i palate usluga! Nekad smo bili firma na glasu , a sada smo firma na k.....! Hvala LSV
  • Todor

    20.07.2013 11:31
    @Zoran
    Evo ti par glupih argumenata od mene, koje ćeš ti naravno proglasiti za najveću glupost današnjeg dana.
    Sindikat Solidarnost postoji u sledećim gradskim firmama Novog Sada:
    1. JKP Stan - direktor Ilija Trninić (pogodi iz koje je stranke Ilija - moj glup odgovor je pa naravno iz SPO-a)
    2. JKP Čistoća - direktor Vladimir Zelenović (pogodi iz koje je stranke Vladimir - moj glup odgovor je pa naravno iz SPO-a)
    Ako hoćeš da nastavim sa spiskom firmi, ti se slobodno javi pa ću ti sutra napisati još koju veliku glupost.
    PS Umalo da zaboravim jednu od glavnih reči u Sindikatu Solidarnost vodi Miša Starović, inače tata Nemanje Starovića (pogodi iz koje je stranke Nemanja - moj glup odgovor je pa naravno iz SPO-a)
  • Zoran

    19.07.2013 21:41
    GLUPOST
    Todore vecu glupost nisam danas procitao,dok nisam procitao vas komentar...Prvo proverite tacne podatke pa tek onda postavite komentar sa argumentima.Na ovakav nacin mozete odgovarati pred nasom pravdom...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.