DS: Zašto se finansira nepostojeća stranka Maje Gojković

Gradski odbor Demokratske stranke pozvao je danas nadležne da objasne građanima kako je moguće da se nepostojećoj stranci Maje Gojković, čije je članstvo kolektivno prešlo u Srpsku naprednu stranku, svakog meseca iz budžeta Srbije isplaćuje 8.000 evra.
Gradski odbor Demokratske stranke pozvao je danas nadležne da objasne građanima kako je moguće da se nepostojećoj stranci Maje Gojković, čije je članstvo kolektivno prešlo u Srpsku naprednu stranku, svakog meseca iz budžeta Srbije isplaćuje 8.000 evra.

"Maja Gojković nanela je ogromnu stetu budžetu grada i uskratila građanima više vrtića, škola, zdravstvenih ustanova. Postavljamo pitanje - da li je ovaj mesečni iznos zapravo nagrada gospođi Gojković za ogromnu štetu koju je nanela gradu i svim Novosađanima", piše u saopštenju DS-a.

U kasu Narodne partije, koju je osnovala Maja Gojković, a koju je u decembru prošle godine napustila rekavši da je stranka kolektivno prešla u Srpsku naprednu stranku, mesečno se iz budžeta Srbije sliva 826.636 dinara. Osvojeni mandati poslanika i dalje su osnov za uplaćivanje ove sume mesečno iz republičke kase, iako Narodna partija nema niti jednog poslanika u Skupštini Srbije.

Dve poslanice Narodne partije prešle su u druge poslaničke klubove, Maja Gojković u Srpsku naprednu stranku, a Dragana Đuković u Ujedinjene regione Srbije. "Narodna partija je na osnovu izveštaja republičke izborne komisije, odnosno broja mandata koji pripadaju svakoj od političkih stranaka zastupljenih na izbornim listama koje su osvojile mesta narodnih poslanika, do rebalansa budžeta dobijala 826.636 dinara mesečno. Po rebalansu, dobijaće 647.388 dinara", objašnjavaju u Ministarstvu finansija i privrede.

Nebojša Korać iz Narodne partije potvrdio je da stranka dobija više od 800.000 dinara iz republičkog budžeta i da taj novac troši na finansiranje svojih odbora "širom Srbije". "Mi imamo poprilične troškove, imamo odbornike po celoj Srbiji, ukupno 30 odbora, finansiramo rad pultova na ulicama i uopšte redovne aktivnosti stranke", objasnio je Korać.

  • Zoro

    04.12.2013 16:35
    @Lux
    Svaka cast za komentar. Komentar ti je DeLux!

    Ja bi samo da dodam misao jedne divne gospodje :
    Ako su DS (demokrate) krale, a sad vise ne kradu jer nisu na vlasti, gde su onda te pare? Ili DS nije krao, a SNS laže, ili je SNS nastavio da krade...
    U ovom slučaju (Majine bivše strankice), odgovor se sam nameće, a vi pristalice SNSa razmislite.

    "Debelo" razmislite pre nego što sledeći put date nekom glas.
  • novosadista

    24.07.2013 09:16
    zemlja čuda
    u svakoj iole normalnijoj zemlji dotična gospođa bi izdržavala višegodišnju kaznu zatvora
    samo na ovom delu sveta to se gleda sa simpatijama ....
    sadisti smo.....najobičniji
    nije ona kriva...krivi smo mi
  • 22.07.2013 07:05
    Sramota
    Samo kad pomislim šta bi se moglo svaki mesec od tih para, mnogo korisnije..... A pitanje je zašto se dotična uopšte slobodno šeta, gostuje po raznim emisijama, i svima nama se smeje u lice.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.