Cenkanje za investicije u Vojvodini

Pokrajinske vlasti pomirile su se s odlukom Vlade u Beogradu da ne menja ovogodišnji plan državnih investicija u okviru Nacionalnog investicionog plana, iako su ranije najavljivale da će insistirati na tome.

Pokrajinske vlasti pomirile su se s odlukom Vlade u Beogradu da ne menja ovogodišnji plan državnih investicija u okviru Nacionalnog investicionog plana, iako su ranije najavljivale da će insistirati na tome.

Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine, Aleksandra Jerkov, kaže da prioritet u odnosu na rešavanje tog problema predstavlja rešavanje pitanja izvornih prihoda Vojvodine. "Da li ćemo se ove ili sledeće godine, da tako kažem, iscenjkati za neku veću sumu je manje važno od toga da se dugoročno reši to pitanje. Zbog toga je to stvar koja treba da bude prva na dnevnom redu. Dakle, imovina i izvorni prihodi pre svega", kaže portparolka LSV-a.  

Ipak, Liga socijaldemokrata Vojvodine već skoro 10 godina učestvuje u vlasti na pokrajinskom nivou, a sa glavnim koalicionim partnerom, Demokratskom strankom, nije rešila pitanje imovine Pokrajine i izvornih prihoda, za koje Aleksandra Jerkov kaže da predstavlja prioritet.

I pokrajinske i republičke vlasti su ove godine u svojim planovima opredelile sredstva za izgradnju auto-puta od Novog Sada do Horgoša, pa će zbog loše komunikacije između dve Vlade, vojvođanska, rebalansom budžeta, taj novac preusmeriti u druge projekte koji će se realizovati u Vojvodini. Međutim, Aleksandra Jerkov kaže da to ne rešava problem. "Zato što mi imamo stalni problem toga da se stalno čeka da se u Vojvodinu nešto uloži iz Beograda", kaže Aleksandra Jerkov.

Prema tumačenju Ministarstva za Nacionalni investicioni plan, u Vojvodinu će ove godine biti uložena petina od oko 26 milijardi dinara, kolika je ukupna vrednost državnih investicija. Od toga će gotovo sav novac otići na izgradnju auto-puta, čijim će prihodima raspolagati Vlada u Beogradu. Podsetimo da Vojvodina u stvaranju budžetskih prihoda Srbije učestvuje s najmanje 33 odsto, te da niko od predstavnika vlasti za Radio 021 nije objasnio zbog čega je onda udeo investicija znatno manji od tog procenta. (D. Stojičić)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti