Centar "Živeti uspravno" traži pomoć Grada i Pokrajine

Centar "Živeti uspravno" zatražio je od pokrajinskih i gradskih vlasti da obezbede finansijsku pomoć za tu organizaciju za pomoć osobama sa invaliditetom, kako ne bi došlo u pitanje sprovođenje programa na koje je trenutno upućeno 250 korisnika.

Centar "Živeti uspravno" zatražio je od pokrajinskih i gradskih vlasti da obezbede finansijsku pomoć za tu organizaciju za pomoć osobama sa invaliditetom, kako ne bi došlo u pitanje sprovođenje programa na koje je trenutno upućeno 250 korisnika.

Centru je neophodna hitna novčana podrška u iznosu od tri i po miliona dinara, zbog obaveza prema Poreskoj upravi, zaposlenima i saradnicima, kao i za školarinu za dvoje stipendista, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je ugroženo sprovođenje programa personalne asistencije, bez koje osobe sa invaliditetom ne bi mogle da studiraju, rade, a većina njih ni da ustane iz kreveta.

Ugrožen je i program pedagoške asistencije koji je namenjen učenicima i deci koji pohađaju redovne škole i vrtiće, kao i program za pristupačnost koji se bavi programima formiranja pristupačnog okruženja za osobe sa invaliditetom, piše u saopštenju.

  • Bunker

    23.07.2013 13:13
    Para nikad dosta - Samo mi nismo krivi
    Centar Ziveti uspravno iz Novog Sada se do sada nadobijao novaca i novaca i od Grada i od Pokrajine. Problem je u nesposobnom, drskom, egoističnom i neverovatno sujetnom rukovodstvu ove organizacije (čast izuzecima).
    Molio bih da se ljudi iz Centra, pre nego što traže bilo kakvu pomoć, izjasne koliko su do sada dobili od tog istog Grada i Pokrajine i na koji način su to trošili.
    Problem nije u projektima koji imaju dobre ciljeve i nameru, niti u neimanju novca, već u rukovodstvu koje ne zna da kontroliše svoje projekte, ali zato dobro zna da nenamenski potroši sredstva sa istog.

    Neka isto to rukovodstvo sprovede anketu o zadovoljstu radom centra među svojim saradnicima, volonterima, a pogotovo korisnicima. Iako znam da mišljenje drugih njih baš mnogo i ne zanima, verujem da ih rezultati barem malo otreznili i vratili na ovaj svet.
    Treba da ih je sramota da svoju bahatost, neozbiljnost, neorganizovanost i nerad žele da operu preko našeg novca. Ja za to ne želim da dam pare!
  • @Zorana Pavlica

    21.07.2013 23:08

    E posle vaseg objasnjenja sam se postideo. Dakle, ono glavno je tu "... ozbiljna poziciijua u UNICEF-u, EU organizacijama ..." jedino sto prebogata, ali zla, Srbija zateze sa parama. A jel' mozete da se potrudite pa da obrnete situaciju?

    Poslusao sam Vas savet, i probao da se informisem kako da postanem vas aktivista, ali uprkos pozivu "morao sam poljubiti vrata". Mozda neko drugi bude imao vise srece (evo linka):

    http://www.czuns.org/index.php/en/the-team-o/kako-postati-aktivista-o

    PS Cista znatizelja, da li je Mirjana Pavlica drugi stipendista?
  • Nsmom

    21.07.2013 21:04
    Ova organizacija nikako nije ignorisana prilikom raspodele sredstava-da ne bude neke zabune jer u ovom tekstu nema dovoljno informacija. Uvek su dobijali sredstva i to mozda i vise nego druge organizacije. Situacija u kojoj se sad nalaze je posledica dugorocno loseg upravljanja, zaduzivanja i raznih drugih poteza za koje nemam lepe reci.
    Uz to, sami su krivi za svoju losu reputaciju koja je rezultat odnosa prema saradnicima i korisnicima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.