Od nedelje odblokiran račun "Radosnog detinjstva"

Račun Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" biće odblokiran sledeće nedelje, jer je Grad postigao dogovor o reprogramu poreskog duga od 300 miliona sa Poreskom upravom u Beogradu.  
Račun Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" biće odblokiran sledeće nedelje, jer je Grad postigao dogovor o reprogramu poreskog duga od 300 miliona sa Poreskom upravom u Beogradu.

 

Reprogramom je predviđeno da predškolska ustanova taj dug vraća u ratama tokom naredne dve godine.

Revizijom poslovanja ustanovljeno je da je dug prema Poreskoj upravi nastao u periodu od 2007. do 2012. godine, zbog neplaćanja poreza i doprinosa za zarade zaposlenih i da je on iznosio 264 miliona dinara.

Uprkos tome što je od septembra prošle godine "Radosno detinjstvo" redovno izmirivalo poreske obaveze, stari dug je zbog kamata dostigao skoro 300 miliona.

Pored ovih, ustanova ima problema sa viškom zaposlenih. Grad priznaje 1.953 zaposlena, dok ih realno ima više od 2.200, od čega je oko 120 trudnica, piše Dnevnik.

  • V

    24.07.2013 05:55
    Hrana
    Ko misli da je hrana u RD lepa, želim mu da svaki dan jede ono meso koje se dobije uz grašak, srećom u malim količinama. Ima i lepe hrane, ali sve je gore i gore...
  • jo

    23.07.2013 11:37
    Ok
    Unapred se izvinjavam ko se osetio pogodjenim mojim komentarima ali da me ne bi narednih 10 dana razapinjali na krst za nešto što nigde ne piše.MOJI KOMENTARI SE NE ODNOSE NA SVE TRUDNICE I MAJKE.Tačka.Odnose se samo na one koji su manipulacijom,prevarom,rodjačko-stranačkim vezama došli do posla i šanse.Ni oni ne bi bili problem kad bi sve žene i majke u Srbiji imale istu šansu i uslove.Tačka.To je onda odgovorna država koju svi pljujete a niko se nije zapitao koliko je svako od nas doprineo da država bude takva kakva jeste.I svu pljuvačinu i vredjanje ja mogu da istrpim ali setite se ovih komentara kad dobijete rešenje za poreze,To neko mora da plati zar ne.Ja nisam taj zbog koga ćete plaćati veće poreze i komunalije to si svi oni iz mog prvog komentara.
  • @Jo

    23.07.2013 06:14
    Covece pun si huje, idi setaj po fruskoj, disi duboko.
    Ti si prvi koji kukumace. Ja svoj radni vek provodim kod privatnika ne zivim lako kao niko u srbiji i borim se za sebe kako znam i umem. Placam poreze a jebu me u mozak gde stignu. Pa treba jos da dopustim da me omalovazavaju sto radjam?

    Izadji na izbore pa se bori za sistemska resenja. Trudnice ostavi na miru. Ili vadi vizu, ne znam sta drugo da ti kazem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.