Uzalud skupili dva miliona za obnovu Tvrđave

Festival Egzit i Tamburica fest planirali su da izdvoje skoro dva miliona dinara za restauraciju Petrovaradinske tvrđave, međutim od uređenja neće biti ništa, jer još ne postoji projekat obnove ovog spomenika kulture od izuzetnog značaja.
Festival Egzit i Tamburica fest planirali su da izdvoje skoro dva miliona dinara za restauraciju Petrovaradinske tvrđave, međutim od uređenja neće biti ništa, jer još ne postoji projekat obnove ovog spomenika kulture od izuzetnog značaja.

Ovo nije prvi put da Tvrđava ostala bez novca upravo zato što projekat njene obnove nikada nije ni postojao.

"Izrada projekata sanacije za objekte i prostore unutar kompleksa Tvrđave podrazumeva zahtevan i složen rad multidisciplinarnog tima stručnjaka sa obaveznim arheološkim, istorijskim, građevinsko-arhitektonskim, tehničko-tehnološkim i drugim radovima, koji bi bili osnova za izradu projektne dokumentacije, a sve to zahteva novac za njihovu realizaciju", kažu u Zavodu za zaštitu spomenika kulture.

"Tamburica fest" je u Fond za obnovu i promociju Petrovaradinske tvrđave uplatio oko 800.000 dinara, dok organizatori Egzita kažu da je u ovaj fond od prodaje karata za prvi dan festivala sakupljeno oko million dinara, i taj novac će biti potrošen u skladu sa dogovorom sa gradom.

  • -

    22.07.2013 21:02
    -
    a taman su skupili, a oni vid' ka'ki su.

    ma ko da poveruje u ovo?
  • 22.07.2013 19:58
    Sofija
    Samo neka EXIT plati da se zakrpi ono sto se unisti, probusi, srusi, izlomi ... za vreme festivala...Novac koji su skupili je stvarno mizerno mali u poredjenju sa profitom koji sticu, na toj istoj tvrdjavi vec godinama.
  • Ostoja

    22.07.2013 17:51
    departizacija
    Pa nisu valda dosli na vlast da bi nesto radili, ti koji rukovode nadleznim preduzecima. Dosli su da se bahate i da postavljaju na rukovodeca mesta NESTRUCNJAKE, i da zaposljavaju samo sns-ovce. Nece valjda, FUJ, da se raspitaju sta su oni pre njih vec uradili. Ko ce to citati. Nema kontinuiteta, nema koordinacije, svi otkrivaju toplu vodu. To su dugorocni poslovi - rekonstrukcija i revitalizacija takvog jednog impozantnog arhitektonskog zdanja. Proverite firme koje rade tzv. tekuce odrzavanje. Tu postoje monopoli. Tu se peru velike pare.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.