Privatnici tuže "Čistoću" zbog poskupljenja odnošenja smeća

Vojvođanska asocijacija malih i srednjih preduzetnika tužiće "Čistoću" zbog, kako kažu, nezakonitog načina naplaćivanja usluge odnošenja smeća vlasnicima firmi, kaže za 021 Slavica Petkovska Brkić iz ovog udruženja.
Vojvođanska asocijacija malih i srednjih preduzetnika tužiće "Čistoću" zbog, kako kažu, nezakonitog načina naplaćivanja usluge odnošenja smeća vlasnicima firmi, kaže za 021 Slavica Petkovska Brkić iz ovog udruženja.

Prema njenim rečima, odluka "Čistoće" da posebno tarifira odnošenje smeća za preduzetnike je protivzakonita.

"Pozivam sve preduzetnike da se priključe i tuže sva javna preduzeća koja ih nezakonito oglobljuju. Želimo da nam se kaže da li je odluka jednog gradskoj javnog preduzeća iznad republičkog zakona", kaže Petkovska Brkić.

Ona dodaje da je nelogično da mali preduzetnici plaćaju istu cenu kao veliki, koji za jednu smenu izbace smeća više nego što, na primer, butici i zanatske radnje naprave za mesec dana. Kako ona kaže, normalno je da se odnošenje smeća plaća, ali isto tako i "Čistoća" treba da obezbedi kante svojim korisnicima i da naplaćuje svoje usluge po količini odnetog otpada.

Podsetimo, "Čistoća" je skoro desetostruko povisila tarife za odnošenje smeća preduzetnicima u okviru "pregrupisavanja korisnika u okviru postojećih grupa", a ovu odluku je potvrdila skupštinska većina u novosadskom parlamentu. (M.S. - miodrag@021.rs)

  • serviser bez otpada

    12.11.2013 22:32
    naplata za ništa

    Ova odluka je sigurno protivustavna. Nisam pravnik ali sam siguran da nema osnova naplaćivati nešto što ne postoji. Ja imam SZR, sam radim i nemam nikakvog otpada. Radim u svojoj kući i plaćam odnošenje smeća objedinjeno a i tu kanta mi je obično poluprazna. Za szr su mi odrezali 1400 dinara mesečno. Mislim da ću uskoro na siz, da se pridružim armiji nezaposlenih. Bezobrazluku nema kraja...
  • 24.09.2013 19:12
    Podrzavam tuzbu!!!
    E, super da se neko setio da ih tuzi za neverovatan bezobrazluk i bahatost, jer ako se ne bunimo, oni ce nastaviti bez ikakve osnove da podizu cene. Inace i kamate su im, hmmm..., blago receno, upitne! Mojim vas telefonski broj tuzioca, da se pridruzim tuzbi.
  • logika

    23.09.2013 14:47
    gde je sad agencija za zastitu potrosaca jel sad smo mi potrosaci da zastiti nasa prava.Kod nas kad kupe zvaku imaju pravo da je vrate posle 6 meseci jer im se ne svidja omot ili kupe suknju pa vrate posle 6 mes ne svidja joj se boja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.