Novosadski poslanici retko govore o svom gradu

Poslanici iz Novog Sada u Skupštini Srbije za poslednjih godinu dana retko su za govornicom pričali o temama koje su u vezi sa problemima Novog Sada, pokazalo je istraživanje Centra za regionalizam.
Poslanici iz Novog Sada u Skupštini Srbije za poslednjih godinu dana retko su za govornicom pričali o temama koje su u vezi sa problemima Novog Sada, pokazalo je istraživanje Centra za regionalizam.

Kako se navodi, novosadski poslanici više su govorili o problemima Vojvodine, a naročito problemima oko Razvojne banke Vojvodine i finansiranja pokrajinskog budžeta.

Najveći broj obraćanja u Narodnoj skupštini imali su Gordana Čomić (287), Borislav Stefanović (179) i Janko Veselinović (147 obraćanja).

Ova tri poslanika imala su i najveći broj podnetih amandmana na zakone. Gordana Čomić podnela je 85 amandmana, Janko Veselinović 80, a Borislav Stefanović 64. Od svih podnetih amandamana ova tri poslanika prihvaćena su samo dva.

Od 11 narodnih poslanika iz Novog Sada najviše puta je učestvovao u glasanju Vučeta Tošković iz SNS-a (185 puta). Slede Milorad Mijatović (172) iz SDSP-a i Momo Čolaković iz PUPS-a (166 puta).

Kada je reč o poslanici Dragani Đuković iz Sremske Kamenice (URS), ona je u Parlamentu govorila 15 puta od čega je jednom postavila pitanje rada Kliničkog centra Novi Sad i jednom pomenula firmu iz Novog Sada u sklopu rasprave o "Južnom toku".

Poslanica Jasmina Obradović iz Futoga (SNS) imala je 6 govora, gde je pominjala Vojvodinu u sklopu rasprave o izdvajanju 7 odsto za vojvodjanski budžet i pominjala "futoški kupus" kao robnu marku sa geografskim poreklom.

Grad Novi Sad je do kraja 2012. godine predstavljalo 12 narodnih poslanika, a nakon ostavke poslanice Aleksandre Jerkov (LSV) region Novog Sada ostao je sa 11 u Skupštini Srbije.

Istraživanje je obuhvatilo period od 31. maja 2012. do 31. maja 2013. godine.

Tokom istraživanja obrađeni su podaci o aktivnosti poslanika kroz sva njihova obraćanja u Parlamentu i glasanje o zakonima, a beležena je i njihova aktivnost vezana za podnošenje amandmana.

  • sosa

    25.07.2013 15:59
    Pa kada ni Novi Sad, a ni Vojvodinu ne osećaju kao svoje...eto to je
  • Nebojša

    24.07.2013 07:22
    Takvi i netreba da nas zastupaju!
    SNS, URS, PUPS, SPS, DSS, Zveri, TrećeSerbijanci...
    Niko od njih nikada neće iskreno zastupati i braniti interese Vojvodine i Novog Sada zato što nisu u pitanju stvarne osobe nego stanački botovi. A centralama njihovih partija daleko je zanimljivije Kosovo. Nama je bolje da nas takve protuve i ne spominju jer o Vojvodini pričaju samo u negativnom kontekstu i onda im udari pena na usta.
    Bilo bi dobro da zauvek ostanu u Beogradu i da povedu sa sobom svoje istomiljenike, religiozne fanatike, zavičajne klovnove, šoviniste, fašiste i ostali šljam.
  • gradjanin

    23.07.2013 17:32
    Ko bi drugi
    Pa neće valjda o NS da priča ovaj iz pupsa.
    Najveći deo radnog veka proveo je u sindikatu, kao opštinski, pokrajinski, savezni sindikalni funkcioner.
    Na mesto predsednika Saveza samostalnih sindikata Jugoslavije postavljen je 1990. godine gde je proveo osam godina. Radni vek završio je 2004. u Vojvođanskoj banci gde je proveo 11 godina.
    Čovek je teško proživeo svoj radni vek i potpuno oseća probleme grada i penzionera

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.