Organizatori štrajka u "Stanu" dobili otkaze

Predsednik sindikata Nezavisnost u JKP "Stan" Blažo Ilić i predsednik Sindikata zaposlenih u komunalno-stambenim delatnostima Zdravko Mandić dobili su otkaze u "Stanu", saznaje 021.
Predsednik sindikata Nezavisnost u JKP "Stan" Blažo Ilić i predsednik Sindikata zaposlenih u komunalno-stambenim delatnostima Zdravko Mandić dobili su otkaze u "Stanu", saznaje 021.

Kako je za Novosadski informativni portal rekao otpušteni Ilić, i on i Mandić su bili među organizatorima nedavno okončanog štrajka u ovom gradskom preduzeću.

"Kao objašnjenje sam dobio to da sam iznosio neistine u javnosti o poslovanju preduzeća. Sve što sam govorio tokom štrajka je istina i još uvek stojim iza toga. Mi nemamo repromaterijal neophodan za svakodnevno obavljanje delatnosti preduzeća, nemamo gorivo i ne možemo da izađemo na teren, radnicima se ne uplaćuju doprinosi", rekao je Ilić.

On je dodao da poseduje dokaze o tome da se u ovom preduzeću repromaterijal i gorivo kupuju za keš, umesto preko računa firme, te da će o tome izvestiti premijera Ivicu Dačića i njegovog zamenika Aleksandra Vučića, pošto lokalne vlasti do sada ništa nisu učinile po tom pitanju, uprkos brojnim apelima sindikata.

Direktor JKP "Stan" Ilija Trninić, nije hteo da komentariše ove navode Ilića i zatražio od novinara da mu pošalju pitanja, što je i učinjeno, ali još uvek nismo dobili nikakav odgovor.

  • P22

    26.07.2013 07:21
    @Гордана Којић
    DRZAVA SRBIJA - ima pravni sistem koji funkcionise putem telefona a ne zakona. Moze Predsednik Sindikata da dobije otkaz kao i svaki drugi zaposleni ali to je veoma redak slucaj sem kod nas naravno. Sudovi rade po nalogu trenutnih vlastodrzaca.Uglavnom se prvostepene presude dobijaju dok se drugostepene iza zatvorenih vrata resavaju po partijskim nalozima. Apelacioni sud u novom sadu je jedan od najkorupiranijih u tom pogledu a Kasacioni nekad Vrhovni sud moze malo da uradi. Jednostavno nemogu da poniste sve gluposti koje su uradili apelacioni sudovi jer sto je glupost veca jasnije je da je u sve umesana politika.
  • @Mirko - pjandura

    26.07.2013 05:03
    I ne samo to
    Tu su jos i ozonske rupe, globalno otopljavanje i sta sve nije uplelo svoje prste u taj slucaj. Kakva politika. Toga tu nema.
  • 25.07.2013 19:48
    Jelic i spo stajl! Sta ste ocekivali od spo bagre? Postovanje zakona? HA HA HA

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.