Sutra 16. Kritična masa

Kritična masa, 16. po redu, koja će se voziti u petak, 26. jula, nema odabranu temu ovog meseca, te će se učesnici, kojih tradicionalno bude između 300 i 600, voziti "'nako".
Kritična masa, 16. po redu, koja će se voziti u petak, 26. jula, nema odabranu temu ovog meseca, te će se učesnici, kojih tradicionalno bude između 300 i 600, voziti "'nako".

Pre svog čuvenog (i do kraja, i smrtonosnog) uspona na Mont Everest, upitan zbog čega se penje, alpinista Džordž Malori je odgovorio "Jer je vrh tamo." Po sličnom principu, novosadski biciklisti okupljeni oko svetskog pokreta Kritična masa, provozaće se jer mogu, jer je to njihovo pravo, jer je bicikl najdruštveniji vid prevoza, jer se osećaju bezbedno i lepo u ovoj vožnji, navode organizatori.

Start je, kao i prethodnih 15 meseci, u Limanskom parku, u 17 časova, a cilj oko 18 časova u centru grada, na Trgu Slobode, gde će biciklisti izvesti tradicionalni biciklistički pozdrav, dizanjem svojih dvotočkaša u vis.

Kritična masa je biciklistički događaj koji se održava u preko 350 gradova sveta. Od aprila prošle godine organizuje se i u Novom Sadu svakog poslednjeg petka u mesecu, u pet časova u Limanskom parku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.