SNS: Pajtić u stanju očaja

Gradski odbor Srpske napredne stranke je, reagujući na intervju koji je Bojan Pajtić dao za 021, saopštio da je pokrajinski premijer "trenutno u stanju očaja".

Gradski odbor Srpske napredne stranke je, reagujući na intervju koji je Bojan Pajtić dao za 021, saopštio da je pokrajinski premijer "trenutno u stanju očaja, gde neradeći ništa korisno sa pozicije na kojoj se nalazi, biva opsednut Srpskom naprednom strankom dajući intervjue i držeći konferencije gotovo svakodnevno", a kritikujući stranku koja je trenutno na 45% podrške građana Srbije.

"Posebno je primetna ogorčenost Pajtića zbog gubitnka vlasti u Novom Sadu, gde nije jasno kome više zamera na tome - Srpskoj naprednoj stranci, koja je na istorijskom maksimumu što se tiče podrške građana Novog Sada, potvrđenoj na izborima za mesne zajednice gde su kandidati SNS pobedili u 34 od 39 mesnih zajednica; ili više zamera onima koje je DS stvorila, pomagala, čuvala, ušla sa njima u koaliciju u junu 2012. godine a onda se taj brak raspao kada je DS izgubila legitimitet i kada je počela pad bez povratka", piše u saopštenju.

U SNS navode da se ne boje vanrednih izbora u Novom Sadu jer smatraju da bi ostvarili veliki skok u rezultatima u odnosu na prethodne izbore.

"Demokratska stranka u Novom Sadu gotovo da i ne postoji, članstvo se osipa, odbornička grupa se smanjuje, profiteri su se razbežali, stranački funkcioneri su podeljeni u nekoliko frakcija sukobljenih toliko da je za izbornu skupštinu Omladine DS moralo biti angažovano privatno obezbeđenje da se stara o miru i redu. Rasulo je nastavljeno na izbornoj skupštini za GrO DS, gde je kao truli kompromis izabrano rekordnih sedam potpredsednika GrO DS, kao i pet potpredsednika IO, što je dobar pokazatelj u kakvom je stanju DS u Novom Sadu, gde je jasno da će se ta stranka boriti eventualno za treće mesto u gradu".

Zbog svega ovoga SNS ne veruje da DS zaista priželjkuje izbore, već da su bliži opciji da se napravi nova većina u Skupštini grada. SNS postavlja pitanje Demokratskoj stranci ko su danas prihvatljivi partneri za njih u gradu, da li neka od stranaka vladajuće koalicije ili samo Srpska radikalna stranka?

Gradski odbor Srpske napredne stranke pozvao je Pajtića da se brine o tome kako da Vojvodina više ne bude region u Srbiji sa najvećom nezaposlenosti od 27%, kako da među deset opština u Srbiji sa najvećim zaradama opet bude većina iz Vojvodine, a ne samo jedna kao sad slučaj i da se ne brine o radu Srpske napredne stranke zato što će građani reći svoje na izborima.

  • che guevara

    31.07.2013 12:40
    realno
    posle pokojnog djikija ne postoji dovoljno jak covek da vodi DS,i sta je prethodna vlast uradila da bi se glasalo za njih, rezultat njihove vlasti je sadasnja gradska garnitura u koju moze da veruje samo malouman,narod u ocaju pa ne upadas u ocaj za dan to traje vec 12 god.raznih vlasti i koalicija,koliko ste spremni da trpite ove ili one dignite glas za sebe a ne za pajtica ili vucica njima je dobro,a kako je vama.....zivela revolucija...
  • Saki

    30.07.2013 14:45
    Odoooo
    Prosle godina sam imao posao i porez na stan mi je bio 1900 dinara ove godine nemam posao i porez na stan mi je 55oo. Zivela nova vlast stara je bila bas losa.
  • Vladan

    29.07.2013 21:59
    @novosadjanka...
    Koji to "novosadjani"?? Znam da bi mnogi želeli da budu novosadjani, ali mogu samo sa malim "N".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.