Rekordna posećenost Štranda i bazena

Temperatura vazduha u Novom Sadu danas u 14 sati sati iznosila je 38,3 stepena Celzijusa, pa u potrazi za osveženjem građani u rekordnom broju posećuju "Štrand" i otvorene bazene na Sajmištu i Spensu.
Temperatura vazduha u Novom Sadu danas u 14 sati sati iznosila je 38,3 stepena Celzijusa, pa u potrazi za osveženjem građani u rekordnom broju posećuju "Štrand" i otvorene bazene na Sajmištu i Spensu.

Portparol "Gradskog zelenila" Ivan Nožinić izjavio je danas da će se konačni podaci o današnjem broju posetilaca te plaže biti poznati posle 19 sati, ali da se sa velikom sigurnušću može reći da će taj broj biti sličan ili veći od jučerašnjeg.

"U nedelju smo imali prodatih 13.700 dnevnih ulaznica, što je ovogodišnji rekord, a ukupan broj posetilaca, računajući i one sa sezonskim kartama, bio je blizu 17 hiljada", rekao je Nožinić, dodajući da je do sada od početka sezone prodato više od 220.000 dnevnih i oko 4.500 sezonskih ulaznica.

Direktorka marketinga Spensa, Slobodanka Brankov, rekla je da je juče na dva otvorena bazena, o čijem radu brine Spens, zabeležen ovogodišnji rekord po broju posetilaca, ali i da je izvesno da će taj rekord danas biti oboren.

"Na otvorenom bazenu na Sajmištu juče je bilo oko 2.500 kupača, a na bazenu na Spensu bilo je oko 1.200 posetilaca, što je rekordna poseta ovog leta. Iako će se tačan podatak o današnjoj poseti na tim bazenima znati sutra ujutru, na osnovu vidjenog tokom dana bez dileme se može kazati da će jučerašnji rekord biti premašen", rekla je Brankov.

Ovako visoke temperature utiču i na povećanje broja intervencija službe hitne pomoći. Po rečima portparolke Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Novi Sad, Sanje Nenadić, ekipe Hitne pomoći danas su do 14 sati intervenisale 47 puta.

"To je za više od 20 procenata veći broj intervencija od uobičajenog i uglavnom se radilo o problemima izazvanim visokom temeperaturom vazduha kod hroničnih bolesnika. Naše ekipe su intervenisale i osam puta na otvorenom prostoru i to uglavnom na autobuskim stajalištima zbog kolapsa građana", kazala je Nenadićeva.

  • Carls Tejlor

    30.07.2013 11:54
    S obzirom da se ulaz naplacuje Strand bi MORAO da bude uredniji od Ade gde je ulaz besplatan. Bando lopovska.
  • -

    30.07.2013 07:31
    -
    @radnik - za neupucene
    pa buni se vlasti za manji zamah u budzet a ne nama.

    mozes da se bunis prethodnoj i ovoj vlasti ili agencijama kojima se uplacuje taj 'manji' novac pa celu godinu zaborave da isplate plate



  • nn

    30.07.2013 07:09
    Da li je moguće?
    Da li je moguće da je na Adi u BGu ulaz besplatan, a da se ulaz na Štrand koji je lošiji od Ade, naplaćuje? Pa nije grad srušio sve i napravio plažu i uložio silne novce u isti? Da je karta i 10din, zašto? Gde idu te pare, gde se ulažu, kada je svaka česma ista kao i pre 10g? Senzori na tuševima, toliko sezone zbog toga? I treba ovce (nas, pa i mene) šišati! Treba, jer za bolje i nismo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.