Kuća svakog trenutka može da se sruči na prolaznike

Oronula kuća u Ćirpanovljevoj 11 predstavlja veliku opasnost po prolaznike, jer bi svakog dana mogla da se sruši i nekoga ozbiljno povredi.
Oronula kuća u Ćirpanovljevoj 11 predstavlja veliku opasnost po prolaznike, jer bi svakog dana mogla da se sruši i nekoga ozbiljno povredi.

Donedavno je kuća bila ograđena žutom trakom, ali ju je neko odneo, zbog čega je moguće da na trotoaru ispred kuće dođe do tragedije.

Sused Radovan Petrušić kaže da je zbog velikog rizika opasnu zgradu prijavio građevinskoj inspekciji.

Pre tri godine napravljen je popis napuštenih objekata, a vlasnicima je naloženo da ih obezbede.

Međutim, što se tiče pomenute kuće, komšije iz Ćirpanovljeve kažu da nikom nije poznato ko su vlasnici kuće, niti su ikada primetili da u kući neko živi.

  • 31.07.2013 18:18
    nije jedina
    Ima takvih kuca u Novom Sadu,jedna je na Trgu majke Jevrosime,preko puta zabavista,mislim da je u jos gorem stanju.
  • 30.07.2013 13:16
    Hebala vas gramatika
    Stvar je u tome da "nekome" treba taj plac da bi uglavio tj. interpolirao svoj objekat pa je platio "nekima" da proture pricu o ugrozenosti ljudi.

    A toga je briga za ljude ko za lanjski sneg.

    A sta se jezika tice ja sam mislio da se u Hr kaze susjed a u Srbiji komsija a ne sused.

    Pitanje je: koliko je ko DOBAR u ovom clanku?
  • 30.07.2013 12:59
    Mel
    Pravilno je Ulica Ćirpanova, ili Ćirpanova ulica (ali ne u smislu "Čija? Ćirpanova!" već "Od koga, od čega? Od Ćirpanova!")

    Ali nije pravilno reći u Ćirpanovoj ulici. Ako bi se želeo zadržati naziv u genitivu, trebalo bi reći "u ĆirpAnova ulici". Imam utisak da u Zapadnoj Srbiji, odakle sam, pravilnije menjaju imenice po padežima kada se nadju u raznim imenima ulica, gradova i sl. U Užicu ima dosta primera koje koristimo na sličan način:

    -Aleksića most, Jovanovića kuća, Terzića avlija. (ali takvo arhaično davanje imena i jeste stil Z.Srbije) U tom smislu je pravilno Ćirpanova ulica, ali ako ste bili tamo, morate reći: "Bio sam u Ćirpanova ulici".

    Svejedno, ne liči mi na stil davanja imena u Vojvodini ovaj naziv (iako pravilan). Za ovo podneblje mi je logičnije Ćirpanovljeva ulica. Ali ko da je to bitno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.