Pohranjivanje urni u Novom Sadu do kraja godine

Rebalansom gradskog budžeta, JKP "Lisje" dobilo je dodatnih pet miliona dinara za izgradnju objekta za pohranjivanje urni na Gradskom groblju, takozvani kolumbarijum.
Rebalansom gradskog budžeta, JKP "Lisje" dobilo je dodatnih pet miliona dinara za izgradnju objekta za pohranjivanje urni na Gradskom groblju, takozvani kolumbarijum.

Kako je Radiju 021 rečeno u ovom gradskom preduzeću, kolumbarijum se gradi u segmentima, a izgradnja koja bi trebalo da bude gotova do kraja godine, zadovoljiće potrebe za pohranjivanjem urni za nekoliko godina.

"Biće podignuta četiri nova segmenta, za oko 120-150 kaseta. To će zadovoljiti potrebe za pohranjivanjem urni u naredne dve do tri godine. Trenutni broj slobodnih kaseta, zadovoljava potrebe za narednih godinu dana", kažu u ovom preduzeću i dodaju da je svaka kaseta planirana za po četiri urne.

Pohranjivanje pepela kremiranih osoba na Gradskom groblju vrši se na više načina, rasipanjem pepela u Vrtu sećanja ili pohranjivanjem u urnu koja se kasnije ili sahranjuje u groblje za urne ili odlaže u kolumbarijum.

Krematorijum koji je otvoren 2004. godine, ima kapacitet od 1.800 kremacija godišnje, a kako poručuju iz Lisja, njegov rad i uređenje prostora za urne usaglašeni su sa standardima Evropske unije.

  • @@Sljiva

    08.08.2013 09:25
    Koliki treba biti moron pa napisati tako nešto... Valjda nam ono "Šljiva" samo po sebi sve govori.
  • @Sljiva

    07.08.2013 14:18
    Има још један који је сахрањем у тзв. Кући цвећа и то у туђем дворишту.И један и други били су диктатори. Било - не поновило се!
  • pcelica

    07.08.2013 09:42
    Mislim da je neophodno da bude kod njih zbog DNK

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.