NSZ: U Novom Sadu 30.000 nezaposlenih

U Novom sadu ima oko 30 hiljada nezaposlenih, pokazuju podaci Nacionalne službe za zapošljavanje.

U Novom sadu ima oko 30 hiljada nezaposlenih, pokazuju podaci Nacionalne službe za zapošljavanje.

Direktor pokrajinske filijale ove ustanove Nebojša Kukić navodi da je ovaj broj na prošlogodišnjem nivou.

"Određeni broj nezaposlenih dođe na evidenciju, ali u isto vreme, ovo je živ organizam, kako jedni dođu, tako drugi odu", kaže Kukić.

On je najavio i nastavak programa "Druga šansa", kao i pomoć pri prekvalifikaciji i dokvalifikaciji nezaposlenih. Prema Kukićevim rečima, prednost prilikom zapošljavanja će imati ugrožene socijalne grupe.

  • Nikolina

    09.06.2021 11:26
    Da li je neko ikada nasao posao preko njih? Da li su nekoga uopste kontaktirali kada se ukaze neko radno mesto? Za takve slucajeve jos nisam cula...!! Pa se pitam cemu uopste sluzi ova Ustanova... Posla niotkuda... Zoves da pitas u vezi strucne prakse, niko se ne javlja... Odes tamo direktno, kazu prosao rok prijave za praksu. Pritom uveliko reklamiraju usavršavanje, prakse, samo zaposljavanje... I onda odjednom prosao rok. Dajte neka nas nezaposlene sa Fakultetima zaposle da radimo u doticnoj Instituciji, verovatno bi radili svoj posao mnogo bolje nego oni trenutno...
  • Beba

    31.07.2013 08:27
    Pijaca..
    Moj brat je bio prinuđen da zatvori dve trafike, jer nije mogao finansijski da izdrži visinu poreza, doprinosa, raznih taksi, muzički dinar, tende, čistoću.. O inspekcijama ne treba ni govoriti - prvi dan, tek otvorio,kaznili su ga sa 109.000 dinara!? Znate li šta to znači za jednu trafiku, mnogo je i za veću firmu!? Morao je podići kredit da sve te namete isplati državi koja nema sluha za visinu poreskih obaveza malih preduzetnika. Epilog je sledeći: on sada prodaje na pijaci, prijavio se na NSZ, tri radnika takođe a nezasita država je ostala bez prihora.., i onda se pitaju otkud siva ekonomija?!
  • 31.07.2013 06:34
    GARANT JE TAKO
    na primer zasto nekazete i koliko ljudi ima koji su izbaceni iz NSZa evo recimo ja zakasnio sam da se prijavim posto nisam bio tu i ljubazni gospodin koji sedi tamo u foteljici ocito mu bio los dan pa kad sam ja dosao upitao me zasto nisam dosao na vreme ja mu rekao da nisam bio tu on se izdero na mene i reko mi da sam obrisan iz arhive i da me vise nece prijaviti a takvih znam jos 3 slucaja prvo malo i takve uracunajte pa onda objavite imformaciju bice nas mnogo vise

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.