Sindikalci tuže direktora "Stana" zbog otkaza

Sindikat zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Novog Sada podneo je Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu krivičnu prijavu protiv direktora JKP "Stan" Ilije Trninića, zato što smatraju da je otpuštanjem sindikalca povredio pravo na štrajk.  
Sindikat zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Novog Sada podneo je Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu krivičnu prijavu protiv direktora JKP "Stan" Ilije Trninića, zato što smatraju da je otpuštanjem sindikalca povredio pravo na štrajk.

 

Trninić je kao direktor preduzeća prošle nedelje dao otkaz predsedniku sindikata Nezavisnost u JKP "Stan" Blažu Iliću i predsedniku Sindikata zaposlenih u komunalno-stambenim delatnostima Zdravku Mandiću.

"Smatramo da je na ovaj način protivpravno izvršen pritisak na štrajkače i članove štrajkačkog odbora da prekinu štrajk, a time se unosi strah i kod drugih radnika. Odluka o stupanju u štrajk je sadržala sve obavezne elemente po zakonu o štrajku, što je konstatovala i inspekcija rada u svom zapisniku, tako da direktor nije imao osnova da predsedniku i članu štrajkačkog odbora Zdravku Mandiću otkaže ugovor o radu", navodi se u saopštenju ove organizacije.

Sindikalci ovim gestom žele da ukažu celokupnoj javnosti da se radnicima ne mogu davati nezakoniti otkazi, te da će se prema svim ostalim direktorima javnih komunalnih i drugih javnih preduzeća u istim situacijama postupati jednako, poručuju članovi Sindikata.

  • BaneNS

    01.08.2013 08:46
    još par reči...
    Ne kažem da znam apsolutno sve šta je M.V. svojevremeno radio ali moram da kažem još nešto...
    kada sam napisao da su plate bile nerealne mislio sam na to na njihova visina nije bila održiva na duže staze jer u najobjektivnijem smislu nisu bile zarađene...
    lično mislim da u svim javnim preduzećima u Gradu treba da budu iste plate za rad jednake vrednosti... Ovako, imalo smo paradoksalne situacije da kafe kufarica u ZIG-u ima veću platu od tehničkog direktora STAN-a što je bezobrazluk...
    Što se tiče M.V. poznato mi je i to da je gomilu krupnijih, dobro plaćen poslova ustupao podizvođačima - privatnim firmama čiji su vlasnici njegovi pajtosi i svi su godinama, sve do 2008. jako dobro živeli od toga...
    što me neodoljivo podseća na primer banke koja je mesečno davala kamatu 15% i to na devize...
  • 31.07.2013 20:16
    za baneta
    sve je to tačno što si ti rekao
    vidim,upućen si u situaciju...
    zameram ti jedino što kažeš da su plate bile nerealne,ja bi rekao pre da su plate bile ljudske i da se moglo solidno živeti od nje...
    samo još nešto,
    Maksim je bio dasa i umeo je da napravi posla za svoje radnike,borio se za njih i za firmu...
    nije se moglo desiti da nema goriva,materijala,alata ali su nam i svavrata u svim javnim gradskim institucijama bila otvorena..
    radili smo u vrtićima,školama,skupštini grada..
    na kraju je ispalo da se najviše borio za sebe,istina
    ali o pokojnicima sve najlepše.
    da skratim,svi posle njega samo drpaju a niko nedaje u firmu niti radnicima NIŠTA
    SAMO PRITISAK,PRETNJE I OTKAZI
  • terenac

    31.07.2013 13:19
    Bane svaka čast
    Bane svaka čast!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.