FOTO: Zeleni očistili tonu plastičnog otpada s obale Dunava

U akciji "Očistimo Petrovaradinsku adu, da uživamo u njenom hladu" tokom proteklog vikenda prikupljeno je približno tona plastičnog otpada.
U akciji "Očistimo Petrovaradinsku adu, da uživamo u njenom hladu" tokom proteklog vikenda prikupljeno je približno tona plastičnog otpada.

U čišćenju đubreta koje je ostalo nakon povlačenja Dunava, učestvovalo je 40-ak aktivista Zelenih Srbije i lokalaca koji dolaze ovde, ali i nekoliko studenata na razmeni.

Plastični otpad spakovan je u više desetina vreća i svakodnevno se čamcem odvozi sa ade, a kasnije će biti transportovan u preduzeće za reciklažu plastike u Bačkoj Palanci.

Novosadski Zeleni su nedavno pokrenuli i kampanju u kojoj prikupljaju potpise za usvajanje inicijative za Vojvodinu bez genetski modifikovanih organizama. Na Egzitu su prikupili preko 2.000 potpisa, a kako kažu, akcija će se od naredne sedmice nastaviti u centru Novog Sada.
  • Lala1

    03.08.2013 06:08
    Svaka cast
    Svaka cast, uvek sam podrzavao i ucestvovao u ovakvim akcijama. Kada su u pitanju ovakve vrste aktivnosti, politicka pripadnost je potpuno nebitna. U savremenom drustvu nedostatak slobodnog vremena je veliki problem za ovu vrstu aktivnosti. Ipak, svaka osoba moze izdvojiti minimum sat vremena nedeljno i ukloniti odpad iz svoje neposredne okoline.
  • Boris

    01.08.2013 07:59
    Bravo
    Lepo je kad vidiš da neko ne traži nikakve pare da bi nešto korisno napravio. Svaka čast ovim mladim ljudima na entuzijazmu i želji da svojim primerom pokažu ostalima da je samo pitanje dobre volje da se nešto promeni na bolje. Čestitam. Bravo Zeleni!
  • 31.07.2013 16:34
    Lidija
    Kako dobar primer politike u praksi! Nisam ni znala da Zeleni u Srbiji postoje! Svaka čast! Samo bi trebalo da bude i više ovakvih akcija i da budu prisutniji u medijima. Stranke Zelenih svuda u Evropi su veoma jake, želim vam da i u Srbiji postanete najjača partija na političkoj sceni! Ovo je odličan način!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.