Od danas skuplji gradski prevoz

Novosađani od danas karte za autobuski prevoz plaćaju po novim cenama, pa tako karta za gradsku vožnju košta 55 dinara, umesto dosadašnjih 50 dinara.
Novosađani od danas karte za autobuski prevoz plaćaju po novim cenama, pa tako karta za gradsku vožnju košta 55 dinara, umesto dosadašnjih 50 dinara.

Budući da je Gradsko veće odobrilo poskupljenje od 10 odsto, cena mesečnih markica za zaposlene za gradsku zonu u avgustu iznosi 1.952 dinara, umesto 1.775, građanske markice koštaju 2.145 umesto dosadašnjih 1.950 dinara, dok je studentska karta 935 umesto 850 dinara.

Markice mogu da se kupe na redovnim prodajnim mestima na MAS-u, u Šafarikovoj ulici, kod Futoške pijace i ispred Železničke stanice.

Do 7. avgusta u prodaju su od 8 do 15 sati uključeni dodatni kiosci na Novom naselju i preko puta Limanske pijace.

Podsetimo, GSP je prošlog meseca odštampao markice sa povišenom cenom za jul, iako poskupljenje u tom trenutku nije bilo zvanično odobreno.

Pošto nisu znali šta da rade sa tako odštampanim markicama, u GSP-u su se dosetili da hemijskom olovkom na markicama dopišu staru cenu, po kojoj su karte i prodavane, a da njihovu validnost potvrde i pečatom.

U GSP-u su tada rekli da su nove cene odštampane tehničkom greškom.

  • Vladan

    08.10.2013 22:37
    Nesposobna..
    ...družina koja urniše grad. Baš su prava slika "preslikane" vlasti sa centrale na lokal. nadam se da ćemo im uskoro videti leđa, a nekima i fotografije iza rešetaka.
  • Gras kao zona sumraka!

    03.08.2013 14:52
    Moje iskustvo
    Vozim se pre neki dan busom:
    Prozori svi zatvoreni( ni ne možeš ih otvoriti),bus(onaj produženi) bacaka se gore-dole,trese kao u "Ko to tamo peva",vazduha nema,gušimo se a svi smo zbijeni kao sardine u konzervi.
    Pitam se da li je cena karte zapravo cena bednog prevoza ili ulaznica za horor predstavu?
    Važno da je onom "#$%& prošlo poskupljenje,preselo mu!!!
  • Marko

    01.08.2013 12:22
    Bus
    Ne bi mi bilo zao dati 55 dinara za prevoz. Ali da su neki normalni autobusi, ne ovi stari po 20-30 godina leti mozes supu kuvati u njima koliko je vruce. Ako ovako nastave placace se izlaz iz kuce i gazenje po plocniku. DOLE VLADA !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.