FOTO: Novi Sad dobio "bajkane"

Novi Sad je dobio prvu biciklističku patrolu policije, koja će u početku pokrivati uži centar grada, kej i Štrand.
Novi Sad je dobio prvu biciklističku patrolu policije, koja će u početku pokrivati uži centar grada, kej i Štrand.

Popularni "bajkani", kako ih već sada nazivaju mnogi Novosađani, radiće u tri smene, a svaku patrolu činiće dva policajca. Policijski oficir Dejan Drobnjak kaže da će ova jedinica do početka naredne letnje sezone biti znatno proširena.

"Ovo neće biti jedina patrola i mi očekujemo da će do aprila sledeće godine biti uvedeno još devet biciklističkih patrola. Ovi policajci će pokrivati one delove grada koji su manje pristupačni klasičnim načinom patroliranja, odnosno auto-patrolama i pešačkim patrolama", rekao je Drobnjak.

Policajka Mirjana Baić, koja je među prvima dobila priliku da biciklom patrolira novosadskim ulicama, smatra da će ovakav način rada u mnogome doprineti poboljšanju bezbednosti u gradu. "Sada ćemo moći mnogo brže stizati na lice mesta nego pešačke patrole i samim tim ćemo biti znatno efikasniji pri izlasku na intervencije", rekla je Baić.

Novac za kupovinu bicikala za prve novosadske "bajkane" prikupljen je nakon inicijative odborničke grupe "Svi za Novi Sad", posle čega se veći deo odbornika u Skupštini grada u tu svrhu odrekao svojih dnevnica.

"Savet za javni red i mir i bezbednost od početka podržava inicijativu za uvođenje biciklističkih patrola, jer će one uticati na veću bezbednost Novosađana i sigurna sam da je ovo samo početak. Nažalost, 24 odbornika, uglavnom iz redova opozicije koja konstantno kritikuje bezbednosnu situaciju u gradu, nije glasalo za ovaj predlog, niti izdvojilo svoje skupštinske dnevnice za pomoć Policijskoj upravi", kazala je predsednica Saveta Branka Bežanov. (V. K.)

  • Petko

    03.08.2013 14:33
    Racunica
    HA, HA dobro su izracunali manja potrosnja goriva u policiji da bi se neki vozali !!!
  • 02.08.2013 07:50
    Roleriiiiiiiiiiiii
    A kada cemo videti "rolajkane" - to bi bili panduri na rolerima, valjda. Samo nam jos oni fale, pa da bude kompletna ekipa! Toliko njih, a meni jos nije pronadjen kradljivac guma sa sva cetiri tocka! Osecam se kao mali remorker iz crtanog filma - samo cekam iz kog grma ce mi iskociti ili policajac ili razbojnik! O Novi Sade ....
  • -

    02.08.2013 07:01
    -
    moze da funkcionse svuda po svetu sa time sto mi nismo svet.
    mi smo srbija.

    nece ni mesec dana sastaviti bez blatobrana.
    sta se pravite pametni, bice musavi po licu i blatnjavi po ledjima
    ako uopste budu nesto radili-a nece, kao da ih ne znamo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.