Otvorena obilaznica oko Kovilja

Novoizgrađena obilaznica oko Kovilja otvorena je danas.
Novoizgrađena obilaznica oko Kovilja otvorena je danas.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je rekao da otvaranjem obilaznice postoji bolja veza između Novog Sada i opštine Titel, između mesta Kovilj i Gardinovci.

"To je važno i za poljoprivredne proizvođače, ali i za manastir Kovilj koji je jedan od najznačajnijih duhovnih i kulturnih spomenika u Srbiji. Izmeštanje saobraćaja doprineće boljem ambijentu za život monaha i svih koji posećuju manastir", istakao je Vučević i zahvalio Republici Srbiji što je podržala projekat, kao i predstavnicima MZ Kovilj na logistici koju su pružili.

Prema rečima Episkopa jegarskog Porfirija novi put podjednako je važan za građane, za manastir Kovilj, ali i za jedinstveni rezervat prirode Koviljsko -petrovaradinski rit, koji će, kako je ocenio, sada moći da dođe do punog izražaja.

Investitor izgradnje obilaznice, koja je dugačka 4.250 m, a široka 5.90 m, je JP "Putevi Srbije", a izvođač radova građevinsko preduzeće "Alpine DOO".

  • duki

    09.01.2014 21:08
    ovaj u sorcu je otvarao i zadrugu pa je sada pod kljucem - pokradeno-i upropasteno on je sramota za selo kovilj
  • za Neupućenog Dušana

    04.08.2013 16:11
    Ništa mi draže nego videti da neko ima volju da radi na sebi, pa bih vam nadalje preporučila i da poradite na svom opismenjavanju. Grehota je videti da tako veliki Srbin slabo vlada pisanjem svog maternjeg jezika. Sve najbolje vam želim i na vašem putu do pismenosti
  • Neupućeni Dušan

    02.08.2013 19:43
    Prihvatio sam savet pa malo šetao pa internetu nebili saznao nešto o bontonu i gle čuda u pravu ste moj kritičaru.Gledam sudjenje u Hagu jednom našem političaru on skockan po bontonu košulja kravata odelo lister a rečnik po bontonu da se smrzneš onda pogledam komentare ono on narodni herojpa neznam jel to kućno vaspitanje kojim on Vi ijoš neki obilato raspolažete a ja sam uistinu osakaćen za to vaspitanje.Neću vam nabrajati još primera nek ja ostanem bez tog vaspitanja meni je važno šta ljudi rade koliko vrede a ne dali su obučeni nekom po volji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.