I komunalci dobijaju biciklističku patrolu?

Novosadski "komunalci" mogli bi uskoro da krenu stopama policije i da uvedu biciklističke patrole.
Novosadski "komunalci" mogli bi uskoro da krenu stopama policije i da uvedu biciklističke patrole.

Kako za 021 kaže načelnik komunalne policije Miroslav Laketić, potreba za biciklističkom patrolom komunalne policije postoji već duže vreme, ali je pre njenog osnivanja neophodno da se ispuni niz preduslova.

"Ja kad sam došao na čelo komunalne policije, pokrenuo sam inicijativu i predložio da Skupština grada usvoji odluku o promeni uniformi koje su pogodne za vožnju bicikala, što je i učinjeno", kaže Laketić.

Prema njegovim rečima, finansijskim planom komunalne policije predviđeno je da Grad kupi desetak kvalitetnih bicikala sa svom opremom neophodnom za taj posao.

"Tender za nabavku uniformi je već raspisan i sada čekamo da se jave firme koje ispunjavaju postavljene uslove. To je zakonska procedura, na koju mi ne možemo da utičemo i koja se ne može požurivati", rekao je Laketić.

Kako je 021 ranije pisao, nove uniforme za letnji period činile bi kratke i duge letnje pantalone, polo majice, nazuvice i sportske patike. Za zimski period predviđene su čizme i zimski kačketi, a radi povećanja sigurnosti u radu na saobraćajnicama planirano je uvođenje fluorescentnih prsluka.

  • naivcina

    09.08.2013 19:40
    predlog
    to bi bilo dobro,ali uvek ima ali ''' trebalo bi da ta ista partola obilazi i podrucije pored vode t.j. mesta gde se peca,jer nesavesni ostavljaju katastrofalno stanje kad odu kuci sa mesta ribolova. Pa ujedno da se kontrolisu i dizvole za riboloiv.
  • U ne tako dalekoj

    03.08.2013 14:43
    budućnosti
    Na kraju ćemo imati sliku:
    Pet uniformisanih lica dahće nad vratom jednog poreskog obveznika
  • Galawix

    02.08.2013 21:41
    Hmmm...
    A jel' predviđeno i da rade svoj posao ili samo da se igraju kolcentra?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.